Briose cu alune si grasimi artificiale

CE BEM, CE MINCAM
Margarina este unul dintre ingredientele de baza ale produsului analizat. Aceasta pune in pericol sanatatea sistemului cardiovascular.
thumb300_67708937361caa4b273db31792c3cf7b.jpg
Madeleine sint briose cu crema de ciocolata cu alune care au in compozitie: faina superioara, margarina vegetala, zahar, ulei, praf de oua, lapte praf, sare, vanilie, amidon, praf de copt E 503, potasiu sorbat E 202, crema de ciocolata cu alune.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca avind profil nutritional dezechilibrat, obtinut din faina rafinata saracita in macro si micronutrienti, combinata cu grasimi periculoase pentru sanatate (margarina) si glucide rafinate cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza). Aceasta compozitie imprima produsului o densitate energetica foarte ridicata, dar si incarcatura glicemica inalta.
Consumatorii trebuie sa tina cont de cantitatea mare de margarina (grasimi artificiale) din acest produs, mai ales ca nu se specifica ce intra in compozitia acesteia. Oricum, afecteaza in mod grav sistemul cardiovascular. De asemenea, nu este precizat ce ingrediente intra in compozitia cremei de ciocolata cu alune.

CONCLUZII
. Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio si cerebrovasculare, maladii hepatorenale. Persoanele care au alergie la oua, proteine din lapte, alune, precum si cei cu intoleranta la lactoza vor testa produsul in prealabil. Cei care sufera de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus. Produsul analizat este interzis suferinzilor de celiachie – intoleranta la gluten.

Precizari
Rubrica se adreseaza persoanelor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail-ul [email protected]. Daca sinteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi „analizata” de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi foloseste doarinformatiile de pe eticheta, fara a sti despre ce produs este vorba.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *