Hidroelectrica a dat in judecata ANRE: Ar fi fixat pretul energiei sub costul de productie
Hidroelectrica a dat in judecata ANRE: Ar fi fixat pretul energiei sub costul de productie
Ciurel (CE Oltenia): Intentia noastra este sa achizitionam hidrocentale pentru a ne forma un mix de resurse energetice
Ciurel (CE Oltenia): Intentia noastra este sa achizitionam hidrocentale pentru a ne forma un mix de resurse energetice

Complexul Energetic Oltenia vrea sa-si formeze un mix de resurse pentru productia de energie si urmareste ca, pe viitor, sa achizitioneze hidrocentrale, a declarat, joi, directorul general al companiei, Laurentiu Ciurel, intr-o conferinta de profil.

„Intentia noastra este sa facem lobby, astfel incat sa putem prelua, prin achizitii, capacitati hidro, prin care sa ne realizam varfurile de sarcina’, a spus Ciurel.

Hidrocentralele pot fi pornite si oprite foarte usor, spre deosebire de termocentralele pe carbune, astfel ca centralele pe apa pot realiza foarte bine echilibrarea productiei de energie a unei companii.

„Intentia noastra asta este: sa avem un mix de energie’, a completat Laurentiu Ciurel.

Departamentul pentru Energie nu a renuntat la planul de reorganizare a sectorului productiei de energie in mai multe companii care sa utilizeze un mix de resurse energetice, a declarat ministrul de resort, Constantin Nita, prezent la acelasi eveniment.

„Nu am renuntat si n-o sa renunt niciodata la mixul energetic’, a spus ministrul, intrebat care sunt planurile sale in acest sens.

El a mai spus ca legea holdingului, un act normativ asteptat de mai multi ani, ar putea fi aprobat de Parlament pana la finele lunii februarie.

„Crearea mixului energetic este o varianta. Mai am si alte variante, dar o sa vi le spun la momentul oportun’, a adaugat Nita.

Departamentul pentru Energie si-a propus reorganizarea sectorului productiei de energie in mai multe companii care sa produca electricitate dintr-un mix de resurse, nu doar din una singura, asa cum se intampla acum.

In acest moment, sectorul productiei de energie de stat este impartit in mari producatori care folosesc apa – Hidroelectrica, sursele nucleare – Nuclearelectrica, carbunele – Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara, centrale pe gaze – Electrocentrale Bucuresti.

Ministrul Constantin Nita si seful Complexului Oltenia au participat la conferinta ‘Carbunele – trecut, prezent si viitor in industria energetica’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here