Sindicatul National al Garzii de Mediu a declansat conflictul colectiv de munca, membrii acestuia fiind nemultumiti de posibilitatea unor disponibilizari in urma unei hotarari prin care comisariatele generale se desfiinteaza si cele regionale capata personalitate juridica.

Hotararea de Guvern 1224 din 2007 prevede desfiintarea celor opt comisariate regionale si acordarea de presonalitate juridica a 43 de comisariate judetene, fara ca numarul de personal sa se modifice.

Presedintele Sindicatului National al Garzii, Valentin Neagoe, solicita astfel respectarea cadrului legal privind statutul functionarului public, suplimentarea numarului de functii publice ca dupa reorganizare sa poata functiona noile comisariate, informarea si consultarea organizatilor sindicale, noi criterii pe baza carora sa se distribuie veniturile salariale suplimentare, conditii de munca si protectie in timpul controalelor ale comisarilor Garzii de Mediu. In Garda Nationala de Mediu sunt 748 de angajati, din care 600 sunt membri de sindicat.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here