Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica
Fracturarea hidraulică la timpul viitor
Constanta e pe lista: Proteste impotriva fracturarii hidraulice
Constanta e pe lista: Proteste impotriva fracturarii hidraulice

Comunitatea Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica anunta proteste in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate duminica, 6 aprilie, pentru a manifesta impotriva fracturarii hidraulice utilizata in exploatarea gazelor de sist.

Ce solicita protestatarii:
· 1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist.
· 2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist
· 3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional

Care este mesajul organizatilor:
„Lupta impotriva fracturarii hidraulice a intrat intr-o noua etapa. La Pungesti se pregateste primul foraj, iar alte si alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist. Metoda fracturarii incepe sa fie implementata pe ascuns si la exploatarile clasice de petrol si gaze pentru cresterea productivitatii, fara niciun fel de studiu de impact asupra sanatatii si mediului. Nebunia exporarilor si exploatarilor resurselor aduce Romania in pericol de otravire. Clasa politica a cedat intereselor ilegitime si foloseste institutiile statului ca sa apere ilegalitatile si abuzurile. Cetatenii sunt abandonti in fata valului de companii care vor sa exploateze bogatiile subsolului in cel mai iresponsabil mod. Turismul si agricultura vor fi distruse prin otravirea apei, pamantului si aerului. Agricultorii vor fi primii afectati, apoi micii intreprinzatori si incet, incet intreaga tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here