Dulciurile bio isi fac loc pe piata

Desi tuturor copiilor le plac dulciurile, cei care sunt mari amatori de aceste produse ar putea suferi de depresie si prezinta un risc mai mare de a se confrunta cu probleme legate de consumul excesiv de alcool, potrivit unui studiu american publicat in revista Addiction, informeaza bbc.co.uk.dulciuri depresie copii

Potrivit expertilor americani, anumiti copii sunt in mod special atrasi de dulciuri. Acestia sunt copiii provenind din familii in care exista membri care s-au confruntat cu probleme legate de consumul excesiv de alcool sau care au prezentat simptome de depresie.

Insa nu este clar, deocamdata, daca atractia pentru dulciuri este provocata de dezechilibre de natura chimica sau de educatie.

Oamenii de stiinta au declarat ca dulciurile si alcoolul stimuleaza aceleasi circuite nervoase din creier.

Expertii considera ca alcoolicii tind sa fie mari amatori de dulciuri, insa aceasta legatura este mai putin evidenta in cazul copiilor.

Cercetatorii de la Monell Chemical Senses Center le-au cerut celor 300 de copii din grupul de studiu, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, dintre care jumatate proveneau din familii in care au existat membri care s-au confruntat cu dependenta de alcool, sa incerce cinci feluri de bauturi dulci, ce contineau diverse concentratii de zahar.

Copiii au fost rugati sa spuna care dintre bauturile testate li s-a parut cea mai buna, iar medicii le-au pus diverse intrebari care aveau rolul de a identifica eventualele simptome de depresie.

Un sfert din totalul copiilor testati prezentau simptome ale depresiei, au stabilit cercetatorii americani.

Sursa: MediaFax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here