Demisie fortata a sefului de la Garda de Mediu Neamt ?

Profesorul Constantin Pavel a demisionat din functie Se pare ca acesta a fost obligat sa renunte la functie din cauza nemultumirii superiorilor sai, cu privire la gestionarea activitatilor de salubrizare a Vaii Muntelui

Comisariatul Judetean Neamt al Garzii de Mediu a ramas fara sef. Profesorul Constantin Pavel a demisionat din functie. Incercarile repetate ale redactorului Monitorul de a-l contacta pentru a afla motivele care l-au facut sa ia aceasta decizie au fost sortite esecului, acesta neraspunzind la telefonul mobil, iar centrala Comisariatului Judetean Neamt a devenit fax. Dar, se pare ca profesorului Pavel i s-a reprosat modul cum a gestionat activitatile de salubrizare pe Valea Muntelui. Conducerea Prefecturii Neamt a confirmat demisia, inregistrata luna trecuta. Comisarul sef Constantin Pavel conduce in acest moment institutia doar pina cind la nivelul Guvernului va fi luata decizia in privinta persoanei care il va inlocui. Problemele de mediu din judetul Neamt au beneficiat de o atentie speciala din partea Comisariatului National al Garzii de Mediu care a trimis in teren, la inceputul toamnei, o echipa de control si, mai mult, pe consilierul Dorin Marian al comisarului sef national Octavian Popa. Potrivit unei sesizari trimise de Cristian Grecu, presedintele Asociatiei Actiunea Civica Directa, Parcul National Ceahlau si zona inconjuratoare se confruntau, la acel moment, cu numeroase probleme de mediu, printre care: depozitarea deseurilor menajere, industriale si sanitare in amplasamente improprii; depozitarea bustenilor in albiile cursurilor de apa permanente si pe vaile formatiunilor torentiale; blocarea rigolelor si ocuparea unor sectoare din carosabilul din intravilan si extravilan cu resturi provenite din prelucrarea primara a lemnului rotund; crearea de rampe de incarcare si zone de intoarcere false pe traseele drumurilor comunale si forestiere prin depozitarea si buldozerizarea rumegusului in albiile cursurilor de apa, pina la ingustarea si blocarea acestora; poluarea apelor de suprafata prin bascularea diurna si nocturna a rumegusului acumulat in incintele gaterelor; poluarea aerului prin arderea sistematica si necontrolata a rumegusului in halde; poluarea sonora intensa produsa de instalatiile de debitat lemn amplasate in intravilan – si in zone inundabile – si care functioneaza inclusiv pe timp de noapte.
Prin demisia lui Constantin Pavel, Partidul Democrat, sustinatorul acestuia, pierde un om de la comanda serviciilor descentralizate.

Sursa: Monitorul de Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *