Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural

Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri si alimente grase sau dificultatea de a pierde in greutate sunt semne ca organismul are nevoie de detoxifiere. Cum perioada care tocmai s-a incheiat a abundat in excese alimentare si nu numai, o perioada de eliminare a toxinelor este binevenita.

Practicata de secole peste tot in lume, detoxifierea se refera la curatarea si hranirea organismului din interior catre exterior. Organismul elimina impuritatile cu ajutorul ficatului, rinichilor, prin intestine, plamani si piele.

Cand acest sistem este compromis, impuritatile nu mai sunt filtrate corect si fiecare celula din organism este afectata.

„Exista trei programe de detoxifiere in functie de nevoile fiecaruia: prima se bazeaza pe cresterea consumului de fibre, a doua pe consumul de ceaiuri cu proprietati laxative si diuretice si ultima pe practicarea exercitiilor fizice, a saunei si masajului”, explica specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi.

Multe diete sunt facute pe o schema de 3-7 zile pentru ca organismul are nevoie de timp pentru a elimina toxinele. Exista insa si exceptii: o practica veche folosita in multe culturi se bazeaza pe consumul exclusiv de apa, o zi pe saptamana.

„Cea mai eficienta metoda de detoxifiere este cresterea aportului de fibre din alimentatie. Fibrele regleaza tranzitul intestinal, interactioneaza cu asimilarea grasimilor si a zaharului la nivel intestinal reducand nivelul colesterolului si al glicemiei”, adauga profesorul Mencinicopschi.

De la orez brun si sfecla la ceai verde

Iata cateva reguli simple pentru un program de detoxifiere eficient:

1. Consumati multe fibre, inclusiv orez brun, fructe si legume proaspete. Sfecla, ridichile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina sunt excelente pentru detoxifiere.

2. Hidratati-va cu minimum 2 litri de apa zilnic si ceaiuri verzi, din papadie si brusture.

3. Vitamina C ajuta organismul sa produca glutation, un compus care ajuta ficatul sa elimine toxinele. O puteti lua din citrice, dar si din pastile, la sfatul medicului.

4. Practicati hidroterapia: faceti un dus cu apa foarte fierbinte timp de cateva minute, apoi cu apa rece timp de 30 de secunde. Dupa dupa ce ati repetat acest lucru de 3 ori, stati in pat o jumatate de ora.

5. Mergeti la sauna o data pe saptamana: impuritatile sunt eliminate mult mai bine prin transpiratie. 6 Incercati sa urmati un program de o ora de exercitii fizice, in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *