Din anul 2014 se acorda bani pentru zonele de interes ecologic

Daciana Sârbu: Trebuie s? facem din România o ?ar? bio
Din anul 2014 se acorda bani pentru zonele de interes ecologic

Dupa cum subliniaza publicatia Recolta.eu, “Chiar daca discutiile privind politica zonelor de interes ecologic (inverzire sau greening) sunt inca aprinse, comisarul pentru agricultura, Dacian Ciolos, este de parere ca vor fi putine ferme care sa nu indeplineasca cerinta „celor sapte procente”.

Ciolos are vesti bune cu privire la tema zonelor de interes ecologic. Vorbim aici despre o propunere prin care o parte din cei 7 la suta destinati inverzirii sa fie inlocuiti cu terenuri pe care s-au plantat oleaginoase si proteaginoase.
Cu ocazia conferintei „CAP@50″ Communication networking event” care a reunit la Bruxelles peste 270 de specialisti in comunicare, de la jurnalisti la oficiali ai ministerelor de resort din tarile Uniunii Europene, comisarul Ciolos a subliniat faptul ca oamenii n-ar trebui sa se teama de politica de inverzire.

Potrivit declaratiilor date echipei de ziaristi din Romania, prezenti la „CAP@50″ Communication networking event”, daca acum unele suprafete sunt neeligibile la plati, dupa introducerea acestei noi politici a zonelor de interes ecologic, adica incepand cu 2014, pentru aceste terenuri se vor primi bani(…)

„Va exista posibilitatea, pe care o vom propune in perioada urmatoare, ca o ameliorare a celei inaintate initial ca, din cele 7%, sa ramana probabil jumatate la nivelul fermei, individual. Cealalta jumatate ar urma sa fie gestionata la nivelul mai multor ferme, pe o suprafata mai mare la nivel regional, la nivelul unei comune sau grup de comune, astfel incat sa se poata pune in valoare si astfel de suprafete verzi care exista deja in comuna respectiva si sa nu mai fie nevoie sa fie scoase alte suprafete din cultura”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *