Copii din Zalau au primit „Lectii despre energie”

  0
  332
  Copii din Zalau au primit "Lectii despre energie"
  Copii din Zalau au primit „Lectii despre energie”

  Lectii despre energie” la Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” si Gradinita „Peter Pan“din municipiul Zalau, sustinute in cadrul campaniei R.I.S.C. “Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale”

  Elevii de la Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu” si Gradinita „Peter Pan“ din municipiul Zalau au avut parte in aceasta perioada, de lectii care, desi nu fac parte din programa scolara, le-au atras atentia in mod deosebit. Este vorba despre respectarea regulilor in ceea ce priveste utilizarea gazelor naturale si a electricitatii. Mai mult, copiii s-au angajat sa transmita mai departe prietenilor, parintilor, bunicilor aceste informatii pe care le-au invatat de la specialisti, dovedind in acest fel ca responsabilitatea nu tine de varsta si ca poti sa ii inveti pe cei din jur ca energia, indiferent de forma, devine extrem de periculoasa daca nu o folosesti corect.

  „Lectiile despre energie” au fost sustinute de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Porolissum” al judetului Salaj si cei ai E.ON Romania, actiunea facand parte din cadrul campaniei R.I.S.C, “Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale “. Aceasta campanie nationala de informare si constientizare are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizatii la instalatiile de gaze naturale si electricitate, precum si de cosuri de fum necuratate.

  De asemenea, in municipiul Zalau au fost organizate puncte mobile de informare preventiva in centre comerciale, precum si in alte locatii din oras.

  Campania R.I.S.C. se deruleaza in judetul Salaj incepand cu luna noiembrie a.c. si consta in popularizarea informatiilor privind riscurile pe care le implica manevrarea gresita a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizatiile la instalatiile electrice si de gaze naturale,precum si necesitatea efectuarii interventiilor la acestea nu mai cu personal autorizat si a curatarii cosurilor de fum cel putin de doua ori pe an, o data obligatoriu la inceputul sezonului rece.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.