Doar 5% din mierea produsa in Romania este certificata ecologica
Doar 5% din mierea produsa in Romania este certificata ecologica

Din pacate, aproape toata merge la export. Altfel, spun cei din domeniu, este extrem de greu sa o produci si chiar sa dovedesti ca este curata suta la suta, asa cum scrie la carte.

Oricum, romanii nu sunt interesati de ea pentru ca este scumpa, se plang apicultori.

Asa ca ne recomanda mierea naturala, extrem de sanatoasa si de apreciata, inclusiv in strainatate.
Un apicultor din judetul Cluj creste albine pe care le vinde apoi fermelor ecologice.

Pentru ca mierea sa fie certificata ecologic este nevoie de un proces indelungat. In primul rand, terenul de pe care aduna albinele polenul trebuie sa fie ferit de poluare. Sa nu existe fabrici si sosele in zona si mai ales sa nu se foloseasca pesticide. Stupii nu pot fi vopsiti, iar albinele sunt hranite cu zahar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here