Ericsson indeamna liderii lumii sa includa solutii IT&C in abordarea problemei schimbarilor climatice

Ericsson indeamna liderii lumii sa includa solutii IT&C in abordarea problemei schimbarilor climatice

In cadrul conferintelor Green Solutions Fair@COP16 din Mexic si a conferintei Natiunilor Unite despre Schimbari Climatice, Ericsson a realizat demonstratii practice privind modul in care retelele broadband creeaza bazele unei economii cu emisii de carbon mai putine pentru secolul al XXI-lea Hans Vestberg, presedinte si CEO Ericsson, a participat, pe 8 decembrie 2010, la discutiile unei comisii alcatuite din ministri si membri din top managementul marilor companii internationale, subliniind astfel importanta rolului industriei IT&C in adresarea problemei schimbarilor climatice.

Desi se afla in Suedia, Vestberg a participat la acesta sesiune cu ajutorul unei solutii de teleprezenta, demonstrand astfel fara echivoc modul in care pot fi reduse emisiile de dioxid de carbon

Intre 29 noiembrie si 10 decembrie 2010, liderii mondiali s-au intalnit la Cancun, Mexic cu ocazia celei de-a XVI-a editie a COP 16 (Conference of the Parties) pentru a negocia diferite abordari ale problemei schimbarilor climatice.

Pana in prezent, acest tip de discutii s-au concentrat in mare masura pe rezolvarea problemei emisiilor odata ce acestea avusesera deja loc. Anul acesta, Ericsson (NASDAQ:ERIC) a vorbit direct cu factorii de decizie adunati la Cancun pentru a promova utilizarea solutiilor IT&C, care pot contribui la reducerea sau chiar evitarea emisiilor viitoare de carbon.

Ericsson a colaborat indeaproape cu guvernul din Mexic si cu alti jucatori din industrie in ultimele 6 luni pentru a le putea prezenta liderilor mondiali adunati la Cancun acest mesaj. Primul pas necesar este cresterea nivelului de cunoastere in ceea ce priveste abilitatea solutiilor IT&C de a creste eficienta energetica a tuturor sectoarelor societatii.

De curand, Christiana Figueres, membra a corpului diplomatic din Costa Rica si, incepand cu acest an, secretar executiv al Conventiei Cadru a Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei New York Times ca „negocierile multilaterale de acest gen se refera nu doar la rezolvarea unei probleme a mediului inconjurator, ci vizeaza chiar transformarea tiparelor si a structurii economice cu care traim de zeci de ani.” Sectorul IT&C poate oferi solutiile necesare pentru a sustine aceasta transformare.

Sprijinul acordat inovatiilor IT&C va aduce nu doar beneficii pentru mediu, ci va conduce, de asemenea, la cresterea productivitatii si la reducerea costurilor.

Spre exemplu, daca tehnologia de broadband mobil ar putea revolutiona productivitatea in acelasi mod in care au facut-o serviciile mobile de voce, ea ar duce la cresteri de 3 pana la 4 procente a PIB-ului mondial. In acelasi timp, aceasta tehnologie face posibila crearea unei serii intregi de servicii si solutii care pot ajuta la rezolvarea problemei schimbarilor climatice.

Hans Vestberg, presedinte si CEO Ericsson, explica: „Introducerea solutiilor IT&C in toate sectoarele societatii ne permite sa schimbam directia discutiilor despre schimbarile climatice. In loc sa ne concentram strict pe reducerea emisiilor de carbon, putem sa alegem o alta abordare si sa incepem sa modificam modul in care actionam. Avem nevoie de o schimbare de proportii si de o trecere de la o infrastructura fizica la una bazata pe informatii.” Tehnologia broadband disponibila acum se transforma in drumurile viitorului.

In cadrul COP16, Ericsson s-a implicat intr-o serie de activitati menite sa atraga atentia liderilor lumii, a guvernelor, ONG-urilor si a altor industrii asupra rolului important al solutiilor IT&C si a oferit recomandari referitoare la cele mai bune modalitati de a le aplica in societate.

Ericsson a evidentiat in mod special modul in care inovatiile IT&C pot creste eficienta energetica a diferitelor activitati, atat a celor desfasurate in general de companii, cat si in zone specifice de activitate publica precum transporturi, utilitati, educatie sau sanatate. Implicarea Ericsson in proiectul Stockholm Royal Seaport (un proiect urban sustenabil care vizeaza eliminarea necesitatii de a utiliza combustibili fosili pana in 2030 si reducerea emisiilor la mai putin de 1,5 tone de persoana pana in 2020), dar si alte proiecte similare arata cum se pot implementa cu succes solutii IT&C in orase..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *