Expeditia „Deltele Europei“: un roman promoveaza Delta Dunarii in 20 de tari europene

Expeditia „Deltele Europei“: un roman promoveaza Delta Dunarii in 20 de tari europene

Expeditia „Deltele Europei“: un roman promoveaza Delta Dunarii in 20 de tari europene

Inspirat de frumusetea Deltei Dunarii, a treia oaza de biodiversitate din lume dupa numarul mare de specii de animale si plante care traiesc acolo, Doru Panaitescu, un blogger roman, a pornit astazi in expeditia deltelor din Europa, ca un demers de promovare a bidoversitatii Deltei Dunarii in cele peste 20 de tari europene pe care le va strabate in expeditia sa, scrie Adevarul.

Expeditia „Deltele Europei“ are o componenta educationala puternica. Isi propune sa descopere si sa impartaseasca cititorilor – atat ai blogului personal, cat si ai celor 20 de bloguri partenere, toate detaliile despre flora si fauna altor delte din Europa, precum si obiceiurile si traditiile locale ale comunitatilor intalnite in drumul sau catre deltele din Europa: Delta Atmatei (Lituania), Delta Rhonului (Franta), Delta Padului (Italia), Delta Ebrului (Spania), Delta Lumi Drin (Albania), Delta Dunarii (Romania), Delta Ropotamo (Bulgaria) si Delta Nestos (Grecia).

“Proiectul <> are un dublu caracter educativ: in fiecare tara vom avea o miniexpozitie foto destinata localnicilor si vom distribui albume foto cu avifauna Deltei Dunarii din Romania. In plus audienta din mediul online romanesc va fi la curent cu lucrurile inedite intalnite pe traseu in tarile in care vom calatori si va descoperi in acelasi timp cu noi, prin intermediul retelelor sociale, traditiile si obiceiurile pe fiecarui loc”, spune Doru Panaitescu.


Turul Deltelor este impartit in cinci expeditii separate si a inceput chiar astazi, de 1 Mai, primele destinatii ale calatorilor fiind doua dintre deltele din Estul Europei cel mai putin vizitate de turisti: Delta Ropotamo (Bulgaria) si Delta Nestos (Grecia).

„Delta Ropotamo se afla tot la Marea Neagra, la sud de vechiul oras Sozopol. Zona este recunoscuta pentru fauna sa bogata, asa ca mergem intr-un habitat natural deltaic inconjurat de o zona tipica de stepa, intrerupt de dune de nisip, dar si de paduri de pin, salcam, stejar si alte specii mediteraneene. Delta Nestos, situata langa Insula Thassos, este un alt loc in care ne-am propus sa descoperim specii rare de pasari si mamifere, dar aici vom gusta si pestele grecesc, pregatit dupa retetele specifice din nordul Greciei “, explica Doru Panaintescu detaliind traseul de est al expeditiei.

Doru Panaitescu are o legatura stransa „cu Delta Dunarii. Nascut in Braila, pe malul fluviului, a fost dintotdeauna pasionat de speciile de pasari din zona, iar dupa o lunga perioada de activitate in domeniul marketingului, s-a dedicat pasiunii lui de a explora habitatele naturale si a fotografia specii variate de pasari si animale. Astfel, a initiat pe cont propriu o serie de proiecte menite sa promoveze biodiversitatea si frumusetile de neegalat din Delta Dunarii. In luna aprilie, in cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologica Romana, a lansat un ghid pentru urmarirea si recunoasterea speciilor de pasari din Delta Dunarii, intitulat „Pasari din Lunca si Delta Dunarii”. Printre cititorii care se vor bucura de cartea lui Doru se numara si olimpicii romani la biologie de anul trecut.2 Mai 2014 - Sursa: Calea EuropeanaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016