Caii din rasa Semigreul romanesc, din ce in ce mai cautati

0
503
Caii din rasa Semigreul românesc, din ce în ce mai căutaţi
Caii din rasa Semigreul romanesc, din ce in ce mai cautati
Caii din rasa Semigreul romanesc, din ce in ce mai cautati

Poate trage de pe loc greutati de pana la 10.000 de kilograme, iar in ultima vreme este tot mai folosit in muncile din domeniu forestier. Semigreul romanesc este, de altfel, considerat unul dintre cei mai puternici cai din lume.

Rasa a fost omologata in 1983 la Herghelia Rusetu din Buzau, unde in prezent exista 191 de exemplare. O treime dintre ele pot fi cumparate de crescatorii de animale, care au inceput sa fie din ce in ce mai interesati de rasa.

„Semigreul romanesc revine in actualitate, caii sunt cautati in zona de munte, unde sunt folositi in domeniul forestier”, a explicat seful Hergheliei Rusetu, Romica Bazu, pentru Agerpres. Referitor la forta acestor animale, acesta a adaugat ca ultimul record a fost stabilit in 1997, cand doi armasari au tras pe o pista de beton doua remorci a cate 10 tone fiecare.

„Semigreul este o combinatie intre iapa ialomiteana si rasele Ardenez si Trapas”, a mai spus seful Hergheliei Rusetu.

Un exemplar pur-sange Semigreul romanesc costa la ora actuala intre 10.000 si 12.000 de lei, iar pentru cei are nu sunt inclusi in patrimoniul genetic national, pretul este ceva mai redus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.