Germania este invadata de mistreti radioactivi, la 24 de ani dupa Cernobil

Fermierii b?n??eni trebuie s? aib? sperietori de mistre?i dac? vor desp?gubiri

Animalele nu doar sunt contaminate, ci se si inmultesc in timp record.
mistreti radioactivi
Numarul mistretilor radioactivi este in crestere in Germania, unde au atacat din ce in ce mai des localnici si blocheaza traficul de pe strazi.

Radioactivitatea lor provine de la explozia nucleara de la Cermobil, din 1986, care a contaminat mare parte din Europa. Contaminarea este inca detectabila la anumite animale, inclusiv la mistretii germani.

Ziarul Spiegel spune ca banii acordati de guvernul german vanatorilor afectati de pierderile produse de mistretii radioactivi sunt de patru ori mai multi decat in 2007. Doar anul trecut, autoritatile au platit 555.000 de dolari vanatorilor care nu au putut sa comercializeze carnea de mistret din cauza radioactivitatii.

Problema nu este doar radioactivitatea. In ciuda contaminarii, numarul mistretilor creste in timp record.

In sezonul 2008-2009 au fost impuscati aproximativ 650.000 de mistreti, fata de 287.000 in sezonul anterior.

Carnea de mistret este foarte apreciata in Germania si se gaseste in toate tipurile de preparate, de la tocanite la chiftelute. Oamenii nu par prea speriati de carnea radioactiva, dar rapoartele guvernamentale le cam taie pofta de mancare.

Spiegel spune ca Germania interzice vanzarea carnii care contine un nivel mare de caesium 137 radioactiv, ceea ce inseamna ca animalele contaminate cu un nivel de 600 becquerel pe kg nu trebuie mancate. O parte din carnea verificata in sudul Germaniei avea 7.000 becquerel pe kg.

Mistretii sunt cei mai sensibili la contaminare, intrucat se hranesc cu ciuperci, care absorb extrem de bine radioactivitatea, iar aceasta poate ramane in sol pentru ani de zile.

Au trecut 24 de ani de la dezastrul de la Cernobil, insa, expertii spun ca problema mistretilor radioactivi va mai dura cel putin inca 50 de ani.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *