Iubitorii de animale ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa manance vreo delicatesa precum homarul sau langusta. Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste crustacee simt durerea atunci cand sunt aruncate in oala cu apa clocotita – modalitatea cea mai raspandita de a gati asa ceva.
Bucatarii insistau de mai multe zeci de ani ca aceste creaturi nu simt durerea, pentru ca sunt nevertebrate si abia au o urma de creier. Cercetatorii au demonstrat contrariul – dupa ce au „uns” antenele unui homar cu acid acetic, animalul a reactionat suficient de elocvent – el a inceput sa-si agite antenele si a continuat timp de mai multe minute, incercand sa scape de substanta. Odata demonstrat acest aspect, s-ar putea ca si alti reprezentanti ai lumii animale sa simta durerea – intreaga relatie a omului cu lumea animala ar trebui reevaluata, spun cercetatorii.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here