Agentia de Protectia Mediului Pitesti a montat de curand, in Arges, 5 statii de mo-nitorizare a calitatii aerului si de informare a cetatenilor. Mariana Ionescu, seful Agentiei de Protectia Mediului Pitesti, ne-a declarat ca, deocamdata, statiile sunt in probe.

Statia din Pitesti este montata (sub forma unui panou electronic) in zona Casei Cartii. Pe panouri vor fi afisate mereu temperatura exterioara si informatii privind poluarea aerului (gradul de poluare). Astfel, pitestenii pot afla direct ce aer respira doar consultand informatiile de pe panouri. „Vor fi afisati mai multi indicatori privind calitatea aerului, dar si limitele in care trebuie sa se incadreze acesti indicatori, astfel incat populatia sa stie in timp real care este calitatea aerului”, ne-a declarat Mariana Ionescu.
#Ce substante sunt vizate

Principala „tinta” a acestor aparate o reprezinta determinarea emisiilor nocive din trafic in aer. Vor fi determinate valorile SO2-ului, (dioxid de sulf), NH3-ului (amoniac), NO2-ului (dioxid de azot), precum si alti oxizi cum ar fi: CO (monoxid de carbon), HCl (acid clorhidric), H2CO (aldehida formica) si pulberi in suspensie (praf in care putem gasi si me-tale cum ar fi plumbul).

Sursa: Cotidianul Top

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here