Energia solara, energia viitorului in aer, pe apa si pe uscat

Finantare nerambursabila pentru conversia energiei solare in Mizil, Prahova

Ministerul Economiei a acordat, prin contract, Consiliului Local Mizil o finantare nerambursabila pentru implementarea proiectului “Centrala fotovoltaica de producere a energiei electrice din conversia energiei solare in orasul Mizil, Judetul Prahova”. Valoarea totala a proiectului, depus in anul 2010, este de 46.458.212 lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice este de…

Citește mai departe
Finan?are norvegian? pentru 34 proiecte din industria "verde"

Centrala fotovoltaica la Topoloveni, Arges

Primaria Topoloveni a lansat licitatia pentru achizitionarea unei centrale fotovoltaice de 3 MWp. Instalatia ar urma sa fie folosita pentru producerea energiei electrice din conversia energiei solare in parcul stiintific si tehnologic. Primaria cauta si firme care sa fie capabile sa si puna in functiune centrala cu pricina, o sursa de „energie verde“. De asemenea,…

Citește mai departe
„Criz?“ . Strategia energetic? se amân? din lips? de fonduri

Cata energie consuma autoritatile din Timis pentru tehnologii de ultima generatie

Sunt gratuite, ecologice si accesibile. Energiile alternative – adica energia solara, eoliana, geotermala, hidroenergia sau biomasa – fac parte, obligatoriu, din viitorul nostru. Cateva dintre institutiile din Timis au planuri in domeniu, dar investitiile merg mai greu decat proiectele. Un parc urias, de 45 de hectare, care sa cuprinda panouri fotovoltaice pentru productia de energie…

Citește mai departe

Casa ecologica – casa viitorului

Casa ecologica reprezinta un concept nou in Europa, dar mai este mult pana la atingerea standardelor pe care le presupune o casa ecologica. Ca si in cazul unei constructii pasive, o casa ecologica se caracterizeaza prin faptul ca nu elimina noxe, cum se intampla in cazul constructiilor clasice, noxe datorate incalzirii sau altor activitati si/sau…

Citește mai departe

Energii alternative in locul celor conventionale

Primaria orasului Panciu si Primaria municipiului Focsani intentioneaza sa implementeze proiecte alternative de producere a energiei termice si electrice, informeaza Agerpres. La Focsani se intentioneaza construirea unei centrale cu biomasa pentru producerea energiei termice. Primarul Decebal Bacinschi spune ca o astfel de solutie ce se va dezbate in urmatoarele zile in Consiliul local, ar urma…

Citește mai departe

Energie din soare

Desi Romania a suferit in ultima perioada de pe urma caniculei, energia solara este foarte putin folosita in tara noastra. Potentialul exploatabil al acestui tip de energie este de 1.200 GWh/an, adica de trei ori mai putin decat potentialul microhidroelectric. Pentru sprijinirea producatorilor vor fi propuse facilitati fiscale.

Citește mai departe