Istoria patentarii semintelor – sau cum fara inovatie, nu ar fi existat progres

Istoria patentarii semintelor – sau cum fara inovatie, nu ar fi existat progres

„Sistemul de patentare a adaugat combustibil flacarii creatoare a geniului” – Abraham Lincoln. Aceasta declaratie, facuta de unul din cei mai influenti presedinti ai Statelor Unite, subliniaza pe scurt obiectivul legislatiei patentelor din S.U.A. Ideea fundamentala este ca trebuie sa existe un mijloc prin care oamenii sa fie incurajati sa inoveze – deoarece fara inovatie,…

Citește mai departe

Inteligenta oamenilor este in scadere

Dorinta oamenilor contemporani e a deveni mai inteligenti este mai putin intensa decat cea a stramosilor lor preistorici. O consecinta a acestui fapt o reprezinta o scadere continua a coeficientului mediu de inteligenta al fiintelor umane ce populeaza in prezent Terra. Solutie “tehnologica”. Biologul Gerard Crabtree, de la Universitatea Stanford, California, este de parere ca oamenii trebuie sa gaseasca o o…

Citește mai departe

„Nu putem eluda problemele de mediu!”

– subliniaza presedintele Federatiei Patronatelor de Mediu din Romania, Elena Laslu – Cat de puternica este miscarea patronala de mediu din Romania? Destul de puternica si cu o vechime considerabila. Printre altele, in Romania exista Asociatia Patronala UNIMED (Asociatia Patronala a Producatorilor si Utilizatorilor de Echipamente Industriale pentru Protectia Mediului din Romania), infiintata in martie…

Citește mai departe

Biotehnologie – Intre trecut si viitor

Biotehnologia este o stiinta care combina reusit cuceririle stiintifice din biologie cu cele de tehnologie in vederea ameliorarii permanente a vietii oamenilor. Biotehnologiile alimentare sunt cunoscute din vremuri imemoriale, cand omul pesterilor, devenit din vanator agricultor, si-a pastrat se-min-te-le cerealelor celei mai bogate recolte pentru a le folosi in anul agricol urmator, a crescatorului de…

Citește mai departe

Protectia mediului

Realitatile zilelor noastre arata ca secolul XX este perioada celor mai mari descoperiri si transformari ale civilizatiei omenesti, dar si cele mai complexe si uneori nebanuite efecte asupra vietii. Pana nu demult resursele naturale regenerabile ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii Perfectionarea si modernizarea proceselor tehnologice, utilizand cele mai noi cuceriri stiintifice, au redus…

Citește mai departe