Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce în eroare consumatorii

Ce ascunde eticheta: “Tymbark Nectar piersici” induce in eroare consumatorii

Iata doar cateva motive pentru care sucurile comerciale (inca) se vand la o rata destul de ridicata:  marketing-ul care le promoveaza ca pe “bauturi provenite din Natura”, folosind cuvinte cheie precum “nectar”, “bogat in vitamine”, “cu pulpa” credinta generala falsa ca un suc de fructe nu poate contine altceva decat “fructe”, si deci nu poate…

Citește mai departe
Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA

O bautura energizanta care se vinde si pe piata din Romania face obiectul unor investigatii ample in Statele Unite

O bautura energizanta care se vinde si pe piata din Romania face obiectul unor investigatii ample in Statele Unite, intrucat se presupune ca 5 decese ar putea fi asociate cu consumul ei. Producatorul sustine ca bautura e sigura si oricum firma nu o recomanda adolescentilor, gravidelor, si cardiacilor. Cazul deschide si in lumea medicala romaneasca…

Citește mai departe

Adevarat si fals despre alimentele bio

Nu toate produsele ecologice sunt obtinute la fel, iar calitatile alimentelor etichetate cu sigla „natural” nu echivaleaza cu ale celor „bio”. Pentru ca un aliment sa fie considerat biologic trebuie sa nu fie tratat cu produse chimice si sa aiba pe ambalaj metoda de productie folosita si sigla organismului de certificare. La noi in tara…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe

Top 7 mituri ecologice

Pe GreenLiving Blog putem afla adevarul din spatele miturilor care stau la baza unui stil de viata ecologic. Desi nu toate sfaturile sunt aplicabile inca in tara noastra si multe dintre ele pot parea putin exagerate, acestea contin si informatii interesante care ne arata ca atunci cand vine vorba de ecologie, intotdeauna exista un „totusi”,…

Citește mai departe

Ce inseamna cosmetica conventionala ?

Chimia moderna a secolului XX a depasit bariera impusa de natura. Laboratoarele cosmetice din toata lumea dezvolta astazi substante sintetice (tensioactivi, principii active, silicon, parfumuri) si molecule obtinute prin transformari chimice mai usor de controlat decat ingredientele naturale perisabile, si pe deasupra supuse capriciilor recoltelor.Orice produs cosmetic conventional este compus dintr-un excipient, care serveste drept…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe