La Dabuleni, doar lubenita prinde radacini. Nu si Romania

La Dabuleni, doar lubenita prinde radacini. Nu si Romania

In urma cu un an, Realitatea TV impadurea de zor la Dabuleni, in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”. De padure s-a ales exact ce s-a ales si de bucuria candidatului prezidential sustinut atunci de postul lui Vantu: a mancat-o flacara violet a desertului care avanseaza incet in sudul Olteniei. In acest an, Tatulici & comp. s-au intors la locul faptei, insa exista deja indicii ca ar putea veni si anul viitor, pe un peisaj nu mult diferit.

MIRCEA GEOANA S-A INTOS LA LOCUL FAPTEI SI A TINUT SA NE ASIGURE CA, DESI E ROSU PANA IN NODUL CRAVATEI, GANDESTE VERDE. „Eu nu am pretentia sa plece totul de la Dabuleni. Trebuie sa plece din nevoia tarii de a evita desertificarea, pentru ca problema desertificarii pleaca de la noi din Oltenia, din sudul tarii, si merge pana spre Braila, chiar pana aproape de Focsani. Deci este o chestiune pe care absolut tot cursul dunarean de pe teritoriul Romaniei l-a antrenat ca fenomen” a sustinut fostul presedinte al PSD.

ION PRIOTEASA, SEFUL CJ, UNUL DIN PRINCIPALII PARTENERI AI CAMPANIEI, NE-A ASIGURAT, DE ASEMENEA, CA JUDETUL NOSTRU A STAT BINE, IN 2010, LA CAPITOLUL IMPADURIRI. Si, pentru ca peisajul sa fie monopolizat de pesedisti, la Dabuleni a aparut si Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei si cea mai in voga tanara speranta a PSD Dolj, insotit de 25 de subordonati, pe care le „i-a oferit voluntari”. „Am venit cu o echipa de 25 de colegi din toate sectiile, pentru ca dorim sa dam un semnal ca ideea de voluntariat este un lucru pe care trebuie sa il incurajam, mai ales cand este vorba de o problema serioasa, cum e cea de mediu. Se tot vorbeste de desertificare in sudul Doljului si, ca de obicei, nimeni nu face nimic. Un motiv in plus pentru a ne alatura campaniei de impadurire si de a da, in acest fel, un semnal ca putem face ceva pentru viitorul nostru”.

DINCOLO DE DECLARATIILE OFICIALITATILOR, ADEVARUL E ROSTIT DE VOLUNTARII ADEVARATI, precum elevii si profesorii participanti la eveniment. Un profesor care a dorit sa isi pastreze anonimatul ne-a declarat urmatoarele: „Organizarea a lasat foarte mult de dorit si, atat noi, cat mai ales copiii care au participat a fost profund dezamagiti”.

ASTFEL, TOTUL A INCEPUT PROST INCA DE DIMINEATA. „Am ajuns in fata la hotel Jiul la ora stabilita, dar nu ne astepta nici un mijloc de transport. Am fost tinuti acolo, in frig, mai bine de o ora, pentru ca in cele din urma sa apara doua microbuze minuscule, in care copiii abia au incaput, claie peste gramada” ne-a relatat profesoara.

SI, CUM O VORBA SPUNE CA TOT CE INCEPE PROST CONTINUA SI MAI PROST, NICI LA DABULENI SITUATIA NU A FOST MAI BUNA. „Am ajuns acolo aproape ultimii, la mult timp dupa restul voluntarilor. Si – surpriza! – toata lumea avea sepci, insigne, tricouri cu insemnele campaniei, pachete cu mancare, dar pentru elevii nostri nu mai ramasese nimic. Nu e vorba de obiecte in sine – ne-am descurcat oricum, si fara sa le primim – ci de modul de organizare. Printre voluntari se aflau si cadre militare, si puscariasi, si alti voluntari de la Craiova si din Dabuleni, un adevarat Turn Babel, in care fiecare se descurca cum putea mai bine, pe cont propriu. Cel putin asta am patit noi” isi incheie profesoara relatarea.

„MERITUL” PENTRU ACESTE NEPLACERI LE REVINE TUTUROR CELOR IMPLICATI, printre care se numara nu numai postul de televiziune Realitatea Tv, ci si Consiliul Judetean Dolj. In loc de a aduce haotic la Dabuleni angajati de la diferite institutii, ar fi fost poate mai bine sa se aiba grija de voluntarii inscrisi din timp, mai ales de elevii care venisera acolo fara sa fi primit dispozitie de la vreun sef si fara sa aiba vreo obligatie politica.

IN FINAL, CITAM DIN DECLARATIA LUI MIHAI TATULICI: „REVENIM LA DABULENI PENTRU CA NE-AM LUAT IN SERIOS si pentru ca vrem sa demonstram ca, in ciuda vitregiilor naturii, putem lupta si cu lipsa de atitudine si de actiune a oamenilor si a autoritatilor. Ce dovada de transparenta si de responsabilitate mai mare putem sa oferim decat sa mergem in locul unde in urma cu un an am plantat si nu s-a prins padurea pe care ne-am dorit-o?!? Daca fiecare dintre noi si-ar lua in serios destinul, am avea o tara bogata, frumoasa si curata.”. Daca. Dar, pe 27 noiembrie, nu a fost cazul cu multi dintre cei implicati in organizarea campaniei „Romania prinde radacini”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *