Leurda neutralizeaza efectul radicalilor liberi

Principalele beneficii ale leurdei sunt efectul de neutralizare a radicalilor liberi, de mentinere a elasticitatii vaselor de sange si de reglare a tensiunii arteriale.leurda

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, precizeaza ca aceasta planta este un depurativ natural al intregului organism.

Mai mult, leurda este un foarte bun antiseptic stomacal si pulmonar. Flebita, tromboflebita si trombozele pot fi tratate cu ajutorul acestei plante cu puternice efecte antiinflamatoare vasculare si fluidizante sanguine.

Folosita pe termen lung, leurda este un adjuvant in tratamentul aritmiei cardiace.

Planta se consuma in cantitati mici, dupa recomandarea terapeutului, pentru a evita starile de disconfort create de arsurile stomacale.

Mod de folosire

Sucul de leurda se obtine din 10-12 frunze, taiate marunt, peste care se toarna o cana de apa calda. Planta se lasa la macerat la temperatura camerei pana cand se raceste. Sucul se filtreaza printr-un tifon des si se consuma pe stomacul gol. Cura dureaza 12 zile si previne afectiunile cardiovasculare.

Tinctura se prepara din 20 de frunze, taiate fin, care se pun intr-un borcan de 500 ml umplut trei sferturi cu apa. Apoi se adauga alcool alimentar pana se umple borcanul. Preparatul se lasa la macerat timp de o saptamana, la temperatura camerei, apoi se filtreaza. Se administreaza cate o lingurita de tinctura diluata intr-o jumatate de cana cu apa, de trei ori pe zi, timp de o saptamana.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *