Fii Eco ?i de m?r?i?or!
Fii Eco și de mărţişor!
Martisoare din materiale reciclabile

Elevii Colegiului Tehnic “Grigore Cobalcescu” din Moinesti propun concitadinilor, dar nu numai, sa intimpine primavara in stil “eco”. Pentru aceasta, liceenii – ai caror unitate de invatamint pe care o frecventeaza are statutul de “Eco-Scoala”, detinind “Steagul verde” – au lansat provocarea “Ecoprimavara exprimata in culori”, expozitie cu vinzare de martisoare, felicitari si suveniruri realizate din materiale reciclabile.

Actiunea face parte din cea de-a treia editii a Campaniei “ABC-ul colectarii selective”, derulata de Primaria Mionesti prin compartimentul Protectia Mediului, in parteneriat cu unitatea de invatamint si presupune deschiderea a doua standuri-expozitie de martioare, unul in Moinesti si unul in Bacau.

Astfel, moinestenii sint asteptati pina la finele lunii martie in Sala Mare a Primariei lor pentru a achizitiona produsele eco realizate de elevi si profesori, bacauanii putind cumpara, la rindul lor, astfel de suveniruri, de la standul amenajat in Arena Mall, in perioada 1 – 10 martie. Titlul de “Eco-Scoala” poate fi obtinut de licee, scoli si gradinite prin aderarea la Programul International “Eco-Scoala” coordonat la nivel local de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau.

Unitatile trebuie sa intreprinda si sa deruleze o serie de serie de actiuni in spirit ecologist, conform unui calendar riguros stabilit, actiuni precum cele de ecologizare/plantare puieti, concursuri pe teme ecologice, expozitii de obiecte create din deseuri etc. In Romania, programul a debutat in 1999 cu cinci scoli pilot, in prezent numarul unitatilor de invtamint care au aderat fiind de peste 400, din care peste o suta au obtinut simbolul mondial “Steagul Verde” si titlul de “Eco-Scoala”. (M. Rotaru)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here