Martisoare din materiale reciclabile

Martisoare din materiale reciclabile

Elevii Colegiului Tehnic “Grigore Cobalcescu” din Moinesti propun concitadinilor, dar nu numai, sa intimpine primavara in stil “eco”. Pentru aceasta, liceenii – ai caror unitate de invatamint pe care o frecventeaza are statutul de “Eco-Scoala”, detinind “Steagul verde” – au lansat provocarea “Ecoprimavara exprimata in culori”, expozitie cu vinzare de martisoare, felicitari si suveniruri realizate din materiale reciclabile.

Actiunea face parte din cea de-a treia editii a Campaniei “ABC-ul colectarii selective”, derulata de Primaria Mionesti prin compartimentul Protectia Mediului, in parteneriat cu unitatea de invatamint si presupune deschiderea a doua standuri-expozitie de martioare, unul in Moinesti si unul in Bacau.

Astfel, moinestenii sint asteptati pina la finele lunii martie in Sala Mare a Primariei lor pentru a achizitiona produsele eco realizate de elevi si profesori, bacauanii putind cumpara, la rindul lor, astfel de suveniruri, de la standul amenajat in Arena Mall, in perioada 1 – 10 martie. Titlul de “Eco-Scoala” poate fi obtinut de licee, scoli si gradinite prin aderarea la Programul International “Eco-Scoala” coordonat la nivel local de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau.

Unitatile trebuie sa intreprinda si sa deruleze o serie de serie de actiuni in spirit ecologist, conform unui calendar riguros stabilit, actiuni precum cele de ecologizare/plantare puieti, concursuri pe teme ecologice, expozitii de obiecte create din deseuri etc. In Romania, programul a debutat in 1999 cu cinci scoli pilot, in prezent numarul unitatilor de invtamint care au aderat fiind de peste 400, din care peste o suta au obtinut simbolul mondial “Steagul Verde” si titlul de “Eco-Scoala”. (M. Rotaru)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente