RMGC infiinteaza asociatia primarilor slugoi

MGC infiinteaza asociatia primarilor slugoi

Miercuri, 22 iunie, 25 de primari din comuna Rosia Montana si din jurul acesteia au fost invitati la Hotelul Marriott din Bucuresti pentru o intalnire la varf cu compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). Istoria recenta a Romaniei a mai vazut asemenea anomalii. Chiar RMGC a mai plimbat cateva zeci de ziaristi in Noua Zeelanda; mari companii de medicamente organizeaza congrese turistice pentru medici in toata lumea si nu pot sa nu va ofer si una frumoasa, de colectie: cu cativa ani in urma, o companie franceza interesata de apa de baut din Bucuresti a petrecut, impreuna cu un mic grup de demnitari, intre care un consilier prezidential si seful SIE, un sejur la Monte Carlo.
Corul primarilor in opera aurarilor. In comertul cu constiinte exista cel putin doi parteneri – cumparatorul plateste, iar vanzatorul se vinde. Ce vrea sa cumpere RMGC de la cei 25 de primari? Complicitate la minciuna. Pentru a obtine mult visatele autorizatii de la Mediu si de la Ministerul Culturii si Patrimoniului, actionarul majoritar al RMGC (o companie canadiana) trebuie sa realizeze o performanta de mare calibru: sa convinga romanii ca nu va distruge patrimoniul natural si cei 2.000 de ani de istorie din Rosia Montana ci, dimpotriva, ca va aduce raiul pe pamant. Pentru romani, raiul inseamna „tone de aur“ si „miliarde de dolari“. Minciuna o spun „expertii“ angajati ai RMGC, dar pentru a convinge poporul e nevoie si de cineva care sa-i creada. Iar reprezentantii alesi ai comunitatii din zona sunt foarte potriviti. Ii impiedica pe primari constiinta sa fie complicii RMGC? Pana la ora la care redactez acest text, se stie ca doar patru primari au anuntat ca nu vor participa.
Cel mai zelos primar ramane chiar cel din Rosia Montana. Pe site-ul Primariei este publicat, spre dezbatere publica, un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) in care se acorda o atentie speciala conservarii patrimoniului. Daca sunteti curiosi, cautati referirile la Muntele Carnic – inca prezent in intregul sau in lista monumentelor protejate a Ministerului Culturii. In PUZ-ul propus de Primarie, din Carnic nu mai ramane decat o stanca. Desigur, bine protejata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *