Poliţiştii buzoieni au reţinut un bărbat suspectat că a braconat un ţap de capră roşie şi un porc mistreţ
Politistii buzoieni au retinut un barbat suspectat ca a braconat un tap de capra rosie si un porc mistret

Politistii buzoieni au retinut ieri un barbat suspectat ca a braconat un tap de capra rosie si un porc mistret, prejudiciul fiind estimat la 7.000 de euro / Animalele au fost prinse in laturile pe care suspectul le-a amplasat in padurea din spatele locuintei.

Politistii Biroului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, impreuna cu politisti din cadrul Sectiei 6 de politie rurala Merei si reprezentanti ai Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) „Califarul” Bucuresti, au efectuat un control pe raza comunei Merei, in urma caruia a fost retinut un localnic in varsta de 44 de ani, pentru savarsirea infractiunii de braconaj cinegetic.

Barbatul respectiv este suspectat ca, prin folosirea mai multor laturi in padurea din spatele locuintei, a braconat un porc mistret si un tap de capra rosie.

Politistii l-au depistat pe raza localitatii de domiciliu cu o parte din cantitatea de carne de vanat, pe care intentiona sa o comercializeze, de la locuinta suspectului fiind ridicate alte 8,1 kg carne caprior si 15,5 kg carne porc mistret.

Echipa de cercetare s-a deplasat la locul comiterii faptei, unde au fost gasite o piele de porc mistret jupuita si trofeul, precum si o piele de caprior si trofeul aferent.

Totodata, au fost gasite si laturile care au folosit la braconarea animalelor salbatice.

Prejudiciul total cauzat a fost estimat la suma de 7.000 de euro, respectiv 5.000 de euro tapul de capra rosie si 2.000 de euro mistretul, preturi aferente perioadei in care este interzis vanatul.

Carnea de vanat a fost predata catre punctul de lucru din Buzau al A.V.P.S. „Califarul” Bucuresti, urmand a fi examinata de un medic din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau.

Politistii au inceput urmarirea penala impotriva suspectului pentru savarsirea infractiunii de braconaj cinegetic si l-au retinut pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here