Agentia Europeana de Mediu provoaca liceenii nemteni la un concurs de scurtmetraje ecologice

  0
  406
  Agenţia Europeană de Mediu provoacă liceenii nemteni la un concurs de scurtmetraje ecologice
  Agentia Europeana de Mediu provoaca liceenii nemteni la un concurs de scurtmetraje ecologice

  Liceenii nemteni nascuti in perioada 1991-1993, care au abilitati artistice si viziune asupra ceea ce inseamna dezvoltarea durabila a societatii, se pot inscrie la un concurs organizat de Agentia Europeana de Mediu (AEM) – concurs intitulat „Generatia 92”.

  Tinerii sunt invitati sa-si prezinte, prin intermediul unor materiale video cu durata cuprinsa intre 30 de secunde si doua minute, propria viziune asupra felului in care poate si trebuie sa arate mediul peste 20 de ani daca factorii de decizie se vor implica suficient pentru pastrarea comorilor naturii. Concurentii pot prezenta, de exemplu, principalele probleme de mediu din zona noastra si sa sugereze modalitatile de solutionare a acestora. De asemenea, pot propune ei insisi solutii la problemele de mediu identificate.

  Ca modalitati artistice de realizare, scurtmetrajele pot fi jurnalistice (tip interviu), de fictiune, cu actiune „in direct” sau de animatie. Toate materialele video vor contine subtitrare in limba engleza.

  Scurtmetrajele vor putea fi postate pe You Tube, Vimeo sau Dailymotion in perioada 1 martie – 2 aprilie. Mai apoi, concurentii vor completa formularul de inscriere disponibil pe site-ul Agentiei Europene de Mediu (http://www.eea.europa.eu/generation-92), indicand linkul care corespunde materialului postat pe internet, pentru a putea fi vizualizat de publicul larg si de membrii juriului.

  Vor fi acordate patru premii: premiul I in valoare de 3.000 de euro si medalie din partea AEM; premiul II in valoare de 2.000 de euro si medalie AEM; premiul III in valoare de 1.000 de euro si medalie AEM; premiul publicului – medalie AEM. Cei patru castigatori vor fi invitati la sediul din Copenhaga al Agentiei Europene de Mediu pe 5 iunie pentru asi primi premiile in bani si medaliile.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.