Pomi fructiferi plantaţi în cadrul campaniei „Gândeşte verde, vezi verde”
Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”
Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”

Elevii clasei a VII-a a Li­ceului Pedagogic „Dimitrie Tichindeal” au plantat po­mi fructiferi in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”. Acestora li s-au ala­turat Nicolae Iotcu, prese­din­tele Consiliului Jude­tean Arad. Campania este or­ganizata de CJA, avand ca partener Inspectoratul Sco­lar Judetean.

„Consideram aceasta campanie, de constientizare a importantei consumului de fructe si legume proas­pe­te, una extrem de impor­tanta pentru elevii de scoala generala. In aceasta perioa­da a vietii se formeaza obiceiurile alimentare si de ace­ea ne straduim, in masura in care se poate, sa ii infor­mam pe copii asupra aspectelor legate de o alimentatie corecta”, a precizat pre­se­din­tele CJA, Nicolae Iotcu.

Incepand cu anul scolar 2009/2010, Romania im­plementeaza programul co­munitar de incurajare a con­sumului de fructe in scoli, in conformitate cu Ordo­nan­ta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implemen­tarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli. Pentru anul scolar 2013/2014, pe langa dis­tributia gratuita de fructe si/sau legume, statele mem­bre au obligatia de a implementa masuri adiacente al caror scop consta in formarea si fixarea de obiceiuri ali­mentare sanatoase in randul grupului tinta ales. Con­form actului normativ, masurile adiacente vor fi implementate de Consiliile Judetene si/sau locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Con­form cerintelor UE, acestea au obligatia sa puna in aplicare cel putin una din­tre masurile adiacente, in mod optional.

Consiliul Judetean, in colaborare cu Inspectoratul Judetean Arad, a lansat la in­ceputul lunii aprilie un concurs intre elevii scolilor ge­nerale din municipiu si ju­det, cu tema „Gandeste ver­de, vezi verde”, care include activitati de plantare de co­paci in curtea/gradina scolii/zona de proximitate a scolii, precum si amenajarea gradinii scolare.

La finalul campaniei, CJA va acorda trei premii ce­lor mai merituase trei scoli inscrise in concurs, pre­mii constand in: PREMIUL I – 9 calculatoare, PREMIUL II – 7 calculatoare, PREMIUL III – 5 calcula­toare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here