Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”

0
190
Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”
Pomi fructiferi plantati in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”

Elevii clasei a VII-a a Li­ceului Pedagogic „Dimitrie Tichindeal” au plantat po­mi fructiferi in cadrul campaniei „Gandeste verde, vezi verde”. Acestora li s-au ala­turat Nicolae Iotcu, prese­din­tele Consiliului Jude­tean Arad. Campania este or­ganizata de CJA, avand ca partener Inspectoratul Sco­lar Judetean.

„Consideram aceasta campanie, de constientizare a importantei consumului de fructe si legume proas­pe­te, una extrem de impor­tanta pentru elevii de scoala generala. In aceasta perioa­da a vietii se formeaza obiceiurile alimentare si de ace­ea ne straduim, in masura in care se poate, sa ii infor­mam pe copii asupra aspectelor legate de o alimentatie corecta”, a precizat pre­se­din­tele CJA, Nicolae Iotcu.

Incepand cu anul scolar 2009/2010, Romania im­plementeaza programul co­munitar de incurajare a con­sumului de fructe in scoli, in conformitate cu Ordo­nan­ta de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implemen­tarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli. Pentru anul scolar 2013/2014, pe langa dis­tributia gratuita de fructe si/sau legume, statele mem­bre au obligatia de a implementa masuri adiacente al caror scop consta in formarea si fixarea de obiceiuri ali­mentare sanatoase in randul grupului tinta ales. Con­form actului normativ, masurile adiacente vor fi implementate de Consiliile Judetene si/sau locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Con­form cerintelor UE, acestea au obligatia sa puna in aplicare cel putin una din­tre masurile adiacente, in mod optional.

Consiliul Judetean, in colaborare cu Inspectoratul Judetean Arad, a lansat la in­ceputul lunii aprilie un concurs intre elevii scolilor ge­nerale din municipiu si ju­det, cu tema „Gandeste ver­de, vezi verde”, care include activitati de plantare de co­paci in curtea/gradina scolii/zona de proximitate a scolii, precum si amenajarea gradinii scolare.

La finalul campaniei, CJA va acorda trei premii ce­lor mai merituase trei scoli inscrise in concurs, pre­mii constand in: PREMIUL I – 9 calculatoare, PREMIUL II – 7 calculatoare, PREMIUL III – 5 calcula­toare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here