Victor Ponta: Nu le voi cere parlamentarilor PSD 'vota?i disciplinat' proiectul Ro?ia Montan?
Victor Ponta: Nu le voi cere parlamentarilor PSD 'votaţi disciplinat' proiectul Roşia Montană
Ponta: Negocierile pentru Rosia Montana vor fi finalizate pana in septembrie
Ponta: Negocierile pentru Rosia Montana vor fi finalizate pana in septembrie

Negocierile pentru investitia Rosia Montana vor fi finalizate pana la inceputul sesiunii parlamentare, in luna septembrie, iar lucrarile vor incepe daca Parlamentul va aproba proiectul de lege pe care Guvernul il va propune in acest sens, a declarat premierul Victor Ponta.

pub Credit rapid de la Provident! Ia un imprumut si iti aducem banii acasa.

„Vrem sa avansam cu deblocarea acestui proiect, dar decizia va apartine Parlamentului”, a spus Ponta, citat de Mediafax.
Investitia Rosia Montana, blocata de mai multi ani din cauza disputelor privind protectia mediului, figureaza in Planul national de investitii si locuri de munca lansat, joi, de Guvern si este prezentata ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul sa primeasca 78% din profit.

Pentru aceasta investitie, Guvernul noteaza ca are in vedere si protejarea patrimoniului si cresterea beneficiului statului roman la 78% din ceea ce genereaza proiectul.

Printre alte investitii mentionate din aceeasi categorie mai sunt termocentrala Rovinari, cu un nou grup energetic de 500 MW, unde China Huadian Engineering ar urma sa asigure o investitie de circa un miliard dolari, un proiect de 150 milioane euro pentru o centrala de gaz la Fantanele Mures, asigurat de firma Marubeni in parteneriat cu ELCEN.

In urma cu un an, premierul Ponta declara ca decizia care va fi luata de Guvern in proiectul Rosia Montana presupune indeplinirea in prealabil a trei conditii, respectiv existenta unor garantii privind protectia mediului, realizarea unei renegocieri privind participatia statului roman si decuplarea totala a proiectului de lobby-ul si interesul politic.

Tot atunci, Ponta l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de faptul ca, desi ocupa prima pozitie a tarii, face lobby in favoarea unei companii private in proiectul Rosia Montana si a aratat ca un proiect de asemenea anvergura nu trebuie realizat prin lobby politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here