Rezerva?ia de ur?i Libearty – în topul destina?iilor lumii
Studiul hibernării animalelor ar putea contribui la cercetările asupra bolii Alzheimer
Ponta: O bucata de autostrada prin Deva nu poate fi facuta pentru ca n-avem subtraversari pentru ursi
Ponta: O bucata de autostrada prin Deva nu poate fi facuta pentru ca n-avem subtraversari pentru ursi

Tronsonul de autostrada din regiunea Deva finantat din fonduri UE nu poate fi facut pentru ca nu are aviz de mediu deoarece nu s-a luat in calcul proiectarea unei subtraversari ecologice pentru ursi, a spus, miercuri seara, la Antena 3, premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a spus ca a discutat cu ministrul Transporturilor despre o problema aparuta la un tronson de autostrada.

„Nu reusim sa semnam, pe bani europeni, un tronson de autostrada in regiunea Deva pentru ca n-am facut subtraversarea pentru ursi. Probabil ca pare comic, dar nu e nimic comic in chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru ca trebuie sa facem o subtraversare ecologica pentru ursi. Iubesc ursii, iubesc toate animalele, dar trebuie sa facem si autostrazi ca oamenii sa traiasca in tara asta, sa nu mai moara pe drumuri in accidente de masina, sa putem sa ne dezvoltam economic, sa facem niste lucruri ca sa ne folosim tara asta bogata, sa ne-o folosim bine, pastrand in acelasi timp cat mai mult din natura”, a spus primul-ministru, citat de Mediafax.

El a facut o paralela si cu situatia generata in prezent de numarul mare al cainilor maidanezi. „Nu am caini maidanezi acasa. Nu pot sa concep ideea ca ne apucam sa-i macelarim, pe de alta parte, intre un copil si un caine, da, aleg copilul”, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here