Primaria Capitalei da 300.000 euro pe un autolaborator pentru analiza calitatii aerului

Depășiri substanţiale și frecvente ale limitelor ue și oms, cu consecinţe inacceptabile pentru sănătatea populaţiei
Primaria Capitalei da 300.000 euro pe un autolaborator pentru analiza calitatii aerului
Primaria Capitalei da 300.000 euro pe un autolaborator pentru analiza calitatii aerului

Primaria Capitalei isi cumpara autolaborator pentru analiza calitatii aerului din Bucuresti. Achizitia este justificata de edili prin Directiva europeana privind calitatea aerului in aglomerarile urbane.

Sorin Oprescu vrea sa cheltuiasca 300.000 de euro (cu TVA) pentru achizitionarea unui autolaborator care sa monitorezeze calitatea aerului din diferite zone ale Capitalei.

„Este necesara achizitia unui autolaborator pentru analiza calitatii aerului ambiental , dotat cu analizoare automate pentru masurarea poluantilor aerului, respectiv oxizii de azot, pulberile in suspensie PM10, PM 2,5, monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, ozonul, compusii organici volatili (in special benzenul), amoniacul (modul suplimentar al analizorului de oxizi de azot) si hidrogenul sulfurat (modul incorporat in analizorul de dioxid de sulf) poluanti raspanditi in zonele industriale, statie meteo, montate pe un sasiu de autovehicul de 3,5 t (autofurgoneta) care sa poata fi condus de un sofer cu categoria B si un generator electric tractabil pentru alimentarea autolaboratorului in situatii de urgenta unde nu poate fi asigurata alimentarea din sursa fixa. Autolaboratorul va fi dotat cu un sistem informatic de prelucrare a datelor de la analizoare si teletransmisie date la un server central”, se arata in caietul de sarcini.

Ofertele se primesc pana pe 22.12.2010. Durata contractului este de 4 luni de la data atribuirii acestuia.

Romania a fost avertizata de Comisia Europeana, in acest an, privind calitatea aerului din mai multe orase, inclusiv Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca in anumite zone, concentratia de particule daunatoare in aer este peste limita admisa. Aceste particule pot provoca astm, boli de inima si cancer pulmonar.

In prezent, calitatea aerului din Capitala este monitorizata de opt statii din cadrul Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *