Aceasta gustoasa brinza de burduf, Haarbach, este produsa de firma sibiana Asi Nature. Laptele folosit la prepararea acestui produs pro-vine de la oi crescute in sistem ecologic, pe pasuni nepoluate si fara sa fi fost tratate cu antibiotice si alte chimicale.

BENEFICII. Brinzeturile sint campioane in ceea ce priveste continutul de calciu. 100 g brinza ne ofera aproximativ 720 mg calciu. De aceea, brinzeturile trebuie incluse mai ales in dieta femeilor insarcinate si a celor aflate la me-nopauza. De un plus de calciu au nevoie si adolescentii. La ei, aportul zilnic trebuie sa ajunga la 1.200 mg. Brinzeturile stau bine si la capitolul vitamine. Vitaminele A, D, E, B2 si B12 continute de acest produs intaresc imunitatea in sezonul rece. In acelasi timp, vitaminele B12 si D protejeaza sistemul osos alaturi de calciu. De asemenea, brinzeturile sint o excelenta sursa de proteine. 50 g brinza contin aproximativ 10 g proteine, la fel ca si 50 g carne sau peste.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here