Proiectul unui colectiv de elevi inimosi, asumat de municipalitate, urmareste implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor, in vederea reducerii cantitatii de deseuri municipale depozitate necontrolat in cele trei localitati partenere.

Consiliul local Targu Ocna a lansat, in cadrul unei dezbateri, proiectul „Colectare selectiva si transport deseuri in zona turistica Targu Ocna”, cu o durata de implementare de doi ani si cu finantare asigurata prin intermediul Programului Phare.

„De acest proiect vor beneficia atat agentii economici si institutiile publice, cat si cei aproape 24.000 de locuitori din cele trei localitati partenere, Targu Ocna, Targu Trotus si Pargares. Va exista obligativitatea pentru toti de a colecta selectiv deseurile in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locurile speciale, accesibile cetatenilor”, a declarat Maria Stan, jurist in cadrul Primariei Targu Ocna.

Cu aceasta ocazie, a fost prezentat si regulamentul unui concurs care va fi organizat pentru elevi si care se va desfasura in mai multe etape. Acesta va avea ca obiectiv promovarea proiectului in cadrul grupurilor-tinta, precum si dezvoltarea cunostintelor participantilor, cu privire la cresterea gradului de ecologizare in zona.
Valoarea totala a investitiei se ridica la 540.000 de euro, din care 420.000 euro, reprezinta fonduri europene.

Sursa: Romania libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here