Surse bogate de potasiu, cu un continut ridicat de calciu, fibre, fier si cantitati importante de vitamine: B3 (niacina), B6 si A, prunele uscate sunt energizante excelente, fiind usor de digerat.prune uscate

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, le recomanda pentru efectul de reducere a tensiunii arteriale, a oboselii cronice, a constipatiei si de combatere a imbatranirii premature. De asemenea, sucul de prune uscate stimuleaza memoria si este foarte hranitor pentru convalescenti.

Aceste fructe sunt un laxativ usor si nu provoaca reactii adverse. In preparatele culinare, acesta poate sa inlocuiasca untul, margarina sau uleiul. Pentru ca sunt foarte dulci, prunele uscate va permit sa reduceti cantitatea de zahar in retetele de fursecuri si de tarte.

Reteta saptamanii

Salata mozaic cu prune uscate
Ingrediente: 250 g carne de pasare, o salata verde, un ardei gras, o ceapa rosie, 100 g telemea, 2 oua fierte, 20 de prune uscate, doua linguri de ulei de masline, o lamaie.
Preparare: Curatati ceapa si ardeiul si taiati-le rondele. Spalati salata si rupeti-o in fasii mari. Puneti-le intr-un castron si adaugati ouale, branza si prunele fara samburi, taiate cubulete. La final, puneti sucul de lamaie si uleiul de masline. Amestecati ingredientele pentru a nu sfarama ouale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here