Obligatii de reciclare mai mari pentru Europa
Obligatii de reciclare mai mari pentru Europa
Reciclarea sticlei - o afacere inedita!
Reciclarea sticlei – o afacere inedita!

Cine ar fi crezut ca va face o avere din asta?! Adunati intr-un depozit situat la cativa kilometri de partea de sud a Las Vegas Boulevard din Clark County, Nevada, o mana de angajati iscusiti taie, zdrobesc nisipul si poliseaza sticla transformand astfel deseurile turistilor inr-o adevarata comoara.

Este vorba de afacerea cu sticle a lui Steve Cherry, fondatorul Bottles & Wood, care in Las Vegas nu va avea moarte pentru ca, fireste, unde se tin petrecerile lant daca nu in Orasul Luminilor?! Acesta si-a propus sa ofere o alta perspectiva ecologica pentru sticlele goale lasate in urma de petrecareti.

Ideea acestei afaceri nu a aparut in Las Vegas, insa. Nascut in sudul Californiei, Cherry a inceput sa colecteze sticla si sa o prelucreze pentru a face suporturi de lumanari pentru restaurantul unui prieten. Curand, clientii localului au fost interesati sa cumpere aceste obiecte. Desi lucra in IT, Cherry a inceput sa se intrebe daca nu cumva acesta ar fi un semn ca mica afacere sa se transforme intr-un succes…

Si asa a si fost!

Si-a mutat afacerea in depozitul inchiriat din Las Vegas Strip si a angajat vreo zece oameni, pentru ca zona are potential mult mai mare decat sudul Californiei. Si iata cum a reusit sa se muleze foarte bine si, practic, dintr-o joaca a inceput sa recicleze. Nu doar ca ajuta la protejarea mediului, dar le reutilizeaza intr-un mod inedit – le transforma in pahare de shot-uri. Pretul pentru un astfel de pahar variaza intre 7,5 si 50 de dolari bucata si poate fi achizitionat online sau din magazinele de suveniruri.

De la Jack Daniel’s la Grey Goose, Cherry a incheiat acorduri cu majoritatea brandurilor de lichior si, in general, de bauturi alcoolice, din sticlele carora poate crea astfel de obiecte. Nu isi pune niciun fel de logo, ci le lasa exact asa cum sunt. Bottles&Wood plateste intre 10 si 50 de centi pentru fiecare sticla de bere si lichior refolosita, insa, toata lumea are de castigat. Inclusiv hotelurile, barurile si restaurantele sunt interesate de achizitionarea lor.

La cei 58 de ani ai sai, Cherry se simte multumit si fericit ca a gasit un domeniu in care are o satisfactie mai mare decat cel in care activa de ani buni. Desi inconjurat in permanenta de mii de sticle de bauturi alcoolice, daca il intrebi ce prefera, va raspunde apa plata si foarte rar tequila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here