Cata energie am putea obtine din regenerabile

Fruntasi la consum de energie verde
Cata energie am putea obtine din regenerabile
Cata energie am putea obtine din regenerabile

In urma unor investitii de aproape 1.000 de miliarde de dolari, energiile regenerabile ar trebui sa fie responsabile pentru 60% din productia europeana de electricitate in 2030, fata de 40% in 2012, potrivit unui studiu publicat marti de Bloomberg News Energy Finance, transmite AFP.

La nivel global, studiul estimeaza ca pana in 2030 vor fi investiti 7.700 miliarde de dolari in noi capacitati de generare, iar doua treimi din suma totala (66%) vor merge spre regenerabile. Pe regiuni, din cele 5.100 de miliarde de dolari investiti in regenerabile pana in 2030, aproximativ 2.500 miliarde vor fi cheltuiti in Asia-Pacific, 816 miliarde de dolari in cele doua Americi, 967 miliarde de dolari in Europa si 818 miliarde de dolari in restul lumii, inclusiv in Africa si Orientul Mijlociu.

‘Ne asteptam ca Europa sa investeasca aproape 1.000 de miliarde de dolari pentru a-si dezvolta capacitatile de productie regenerabile pana in 2030, iar din suma totala aproximativ 339 miliarde de dolari vor fi investiti in panouri solare pe acoperis si 250 de miliarde de dolari pentru parcuri eoliene in mare’, a declarat Seb Henbest, director pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa la Bloomberg News Energy Finance.

Germania si Marea Britanie vor fi varful de lance al acestei tranzitii energetice, estimeaza Bloomberg, in conditiile in care cele doua tari vor fi responsabile pentru o treime din noile capacitati de productie. Italia ar urma sa-si creasca productia de energie electrica verde cu 84 de gigavati gratie unor proiecte in domeniul eolian, in timp ce Franta ar urma sa dezvolte 75 de gigavati si Spania 43 de gigavati, in principal in domeniul energiei fotovoltaice.

Conform raportului firmei de servicii profesionale EY, Romania a urcat un loc in clasamentul trimestrial al atractivitatii investitiilor in proiecte de energie regenerabila, ajungand pe pozitia 31, de pe locul 32 in editia anterioara, conform raportului firmei de servicii profesionale EY. In regiune, Polonia si Turcia se claseaza inaintea Romaniei in topul EY, ocupand pozitiile 27 si, respectiv, 20, in timp ce Ucraina si Grecia se situeaza in urma Romaniei in acelasi clasament.

Romania si-a asumat ca 24% din consumul final brut de energie din anul 2020 sa provina din surse regenerabile, insa ANRE a anuntat ca aceasta tinta a fost deja atinsa la 1 ianuarie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *