Cele mai rezistente flori la umbra

0
3145
Cele mai rezistente flori la umbra
Cele mai rezistente flori la umbra
Cele mai rezistente flori la umbra

Daca exista soare, exista si umbra asa ca o lista cu cele mai rezistente flori la umbra este la fel de necesara cum a fost si cea in care vorbeam despre cele mai rezistente flori la soare.

O gradina umbroasa poate sa fie in egala masura o gradina umeda, dar nu neaparat, dar problema este in general simplu de rezolvat pentru ca cele mai multe dintre plante care iubesc umbra, iubesc si umezeala.

Pe lista cu cele mai rezistente flori la umbra se afla atat plante anuale cat si plante perene.

Mai trebuie spus ca daca florile care rezista bine la soare, fac fata si unei zone umbrite, plantele care iubesc umbra se descurca mai greu la soare.

Iata care sunt cele mai rezistente flori la umbra. Despre ele se poate spune, intr-o alta abordare, ca iubesc umbra. Ca idee generala este cele mai rezistente flori la umbra trebuie ferite de razele directe ale soarelului.

Una dintre cele mai rezistente flori la umbra este sporul casei sau Impatiens. Infloreste de primavara pana toamna, fara pauza si iubeste locurile umbrite si umede. Este foarte usor de cultivat si intretinut.

Perilla este ruda apropiata cu urzica, dar intra in categoria plantelor ornamentale si, dupa modelul urzicii iubeste umbra si umezeala. Frunzele sunt colorate intens de la purpuriul la verdele.

Cele mai rezistente flori la umbra – CopyOxalis, este si ea pe lista cu cele mai rezistente flori la umbra. Se mai numeste macrisul iepuresc si se dezvolta excelent in zona umeda si umbroasa din gradina.

Fuchsia nu este doar una din cele mai rezistente flori la umbra, dar este si una din cele mai colorate flori. Fuchsia este in mod traditional o planta pentru ghiveci, dar poate fi plantata si in gradina, mai ales in zonele calde. Oricum se simte excelent la umbra si infloreste toata vara. Pretentia pe care o are fuchsia este un sol fertil, bine drenat, dar umed, si cat mai putin soare cu putinta.

Lobelia este o planta de talie mica si una din cele mai rezistente flori la umbra. Este ideala pentru jardinierele ferestrelor care sunt indreptate spre nord sau pentru zonele uscate si umbrite din gradina. Creste bine si pe rocariile umbrite, e spornica si decorativa.

Ferigile sunt in mod traditional iubitoare de umezeala si umbra. Stau bine si in casa, in locurile umede si in gradina, in zonele intunecate si umede, unde vegeteaza foarte bine si dreneaza eficient solul. Nu uita ca mugurii de feriga sunt comestibili si o adevarata delicatesa.

Pe lista cu cele mai rezistente flori la umbra se mai afla toate plantele cu bulb de la ghiocei la stanjeneii care pot fi plantati fara probleme sub copaci, Coleus, floarea cu frunze bicolore, dar si delicatele lacramioare, precum si cretisoara si primulele. In categoria cu cele mai rezistente flori la umbra se numara si iderea, celebrul Rhododendron pe care il poti tine si in hardaie in locurile intunecate de pe terasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.