Scaderea activitatii economice, ca urmare a crizei economice din Dubai, ar putea duce la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa raman inca multe de facut pentru contracarea efectelor schimbarilor climatice in emiratul unde domina constructiile din ciment si vehiculele 4X4,relateaza AFP.Dubai emisii

Emiratele Arabe Unite, din care Dubaiul face parte, au cea mai ridicata amprenta de carbon din lume pe cap de locuitor, potrivit raportului „Living Planet” al World Wide Fund for Nature (WWF), potrivit caruia emiratul ar trebui sa-si reduca emisiile cu 75%. „Dubaiul este pur si simplu o catastrofa ecologica”, estimeaza John Foster, membru al Partidului Verde din Anglia, care a lucrat trei ani si jumatate in orasul-emirat.

Amprenta ecologica a Emiratelor (suprafata necesara pentru producerea de resurse care sa absoarba deseurile produse de populatie) reprezinta 9,5 hectare globale pe locuitor (hag/loc), cifra care o plaseaza inaintea SUA. In raportul sau de la finalul lui 2008, WWF atragea atentia ca media mondiala ar trebui redusa cel putin pana la 2,1 hag/locuitor.

Directorul departamentului pentru Orientul Mijlociu al Fondului Monetar International (FMI), Massoud Ahmed, declara saptamana trecuta cotidianului Financial Times, ca economia Dubaiului s-ar putea contracta in 2010, dupa anuntul din 25 noiembrie al conglomeratului public Dubai World, care a cerut un moratoriu de sase luni pentru o parte din datorii.

Dubaiul a luat deja unele masuri de reducere a emisiilor de CO2, dupa ce in septembrie emiratul a inaugurat prima sa linie de metrou, o a doua urmand sa fie deschisa in 2010. In proiect mai exista si realizarea unui tramvai.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here