Asociatia Ecosophia si Gradina Zoologica Bucuresti, cu sprijinul Primariei Capitalei si a Asociatiei Environ, a organizat cu ocazia „Saptamanii internationale a vietii salbatice” in perioada 10-11 octombrie 2009, evenimente distractive dar si educative, atat pentru copii cat si pentru adulti, cu totii iubitori de animale.Zoo Baneasa

In premiera, s-a jucat spectacolul ZOOMBAZA, avandu-i ca protagonisti pe actorii Marina Neagu, Raluca Juganaru, Dan Clucinschi, Andrei Constantin si Cristian Oprea, in regia Dianei Dimian.

Spectacolul a spus povestea Gradinii Zoologice Bucuresti si a animalelor care locuiesc in ea.

I-ati recunoscut pe condorul Raoul, pe tigrul Luna si leul Mark, lebada Hermina, dar si maimutica Sufletel. Vom face cunostinta si cu un animal mai ciudat, „Monstrul Indiferentei”, un animal care nu numai ca nu este pe cale de disparitie ci se inmulteste fara masura, chiar printre noi.

Au fost prezentate intr-un mod neconventional animalele salbatice care locuiesc in amplasamentele Gradinii Zoologice si au fost organizate concursuri cu premii surpriza si o multime de alte activitati tematice.

„Castiga daca stii!” a fost tema primei zile. Pe 10 octombrie, vizitatorii, indrumati de voluntari, au cunoscut animalele din gradina din perspectiva locului lor in natura si a importantei lor pe lume. Pentru ca este anul carnivorelor mari, lupul, ursul si rasul, marile carnivore de la noi, au fost in centrul atentiei.

Duminica, 11 octombrie, tema zilei a fost „Zoo-Mania” , drept pentru care intrarea copiilor costumati in animale a fost gratuita! Pe urma au urmat parada costumelor, lectiile de dans si ZOOMBAZA, primul spectacol dedicat suta la suta Gradinii Zoologice Bucuresti.

Pe parcursul celor 2 zile au fpst ateliere de face-painting si baloane modelabile.

„Biletul de intrare” in zona unde se vor desfasura cele doua activitati a fost un animalut de plus pe care sa il donati. Toate jucariile adunate vor fi ulterior donate unui centru de plasament.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here