"Spirala forestieră" - casa în stil ecologic
"Spirala forestiera" - casa in stil ecologic
„Spirala forestiera” – casa in stil ecologic

O neobisnuita casa undulatoare, care domina falnic deasupra orasul si se uita la el cu sute de ferestre pitoresti, a fost donata orasului german Darmstadt de arhitectul austriac Friedensreich Hundertwasser, cunoscut in intreaga lume pentru cladirile sale originale construite in stil „natural” .

Complexul rezidential din 12 etaje, cu ziduri multicolore si 1048 de ferestre, construit in stil ecologic, include 105 de apartamente confortabile si o curte interioara cu terenuri de joaca pentru copii si lacuri artificiale. Pe acoperis este restabilita flora si cresc copacii, iar locuitorii sunt „chiriasi” ai acestor vecini verzi –contractul de arenda contine un punct privind obligatia de a avea grija de plante. Interiorul fiecarui apartament este unic si conceput in detalii, in plus este realizat in stil „verde”.

Arhitectul, intruchipand creatia in biostil, a fost condus de concept care in esenta spune ca omul ar trebui sa traiasca in armonie perfecta cu natura, casele trebuie sa se incadreze in mod natural in peisajul inconjurator, sa fie unice si diferite, ca si tot in aceasta lume. In rezultat apar creatii perfect armonioase si unice.

„Spirala forestiera” construita in 2010 este una dintre cele mai prestigioase si originale case din Germania care iese in evidenta in peisajul urban Darmstadt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here