Dupa ce a anuntat ca metropola pe care o pastoreste se va „inverzi” prin plantarea unui milion de copaci, Michael Bloomberg are un nou imbold ecologic si isi indeamna concetatenii sa bea numai apa de la robinet. Campania impotriva sticlelor de plastic se extinde si in Italia.

Pornind de la ideea ca sticlele de plastic constituie un puternic factor poluator, locuitorii din Big Apple (cum este supranumit orasul New York) recurg, din ce in ce mai mult, la banala apa de robinet, urmand „directiva” data de primul edil al orasului, Michael Bloomberg: „Uitati de apa minerala si beti apa care izvoraste direct din casa voastra!”.

El a demarat o adevarata campanie publicitara pentru apa de la robinet, despre care spune ca este sigura, curata si costa mai putin decat cea imbuteliata. Iar avantajul cel mai important este ca permite reducerea productiei unor „munti de plastic si sticla”.

Pentru sustinerea luptei impotriva sticlelor de plastic a fost lansat si un slogan: „Incearca apa de la robinet!”, iar numarul newyorkezilor care il urmeaza si beau apa „in mod responsabil”, conform indemnului dat de primar, pare sa creasca, dupa cum o arata statisticile si sondajele.

Campania din New York a avut ca sursa de inspiratie restaurantele din orasele californiene, unde sticlelor de apa minerala le-au luat locul, inca de la inceputul anului, carafele cu cea mai simpla apa de la robinetele locale. Desigur, reactia producatorilor de apa minerala nu a intarziat sa apara. Acestia sunt de parere ca nu este corect sa se arate cu degetul spre o industrie care s-a implicat deja in folosirea materialelor biodegradabile.

Carafe cu apa si pe mesele din Italia

Mai multe orase din penin-sula au declansat, la randul lor, o campanie impotriva sticlelor de plastic folosite la imbutelierea apei. Spre exemplu, in provincia Milano au fost infiintate puncte de distributie a apei de robinet, in recipiente mari de sticla.

La fel, unii distribuitori de apa minerala au renuntat la incriminatele sticle de plastic si furnizeaza doar bidoane de sticla „cu apa din apeduct”. La Roma, apa de robinet este promovata intens de primarul Walter Veltroni, care sustine ca aceasta este cea mai curata din toata Italia, dat fiind ca „soseste din Muntii Apenini”. Iar la Florenta, directorii unor licee-internat au pus pe mesele elevilor aceeasi carafa cu apa de la robinet.

Sursa: Adevarul

4 COMENTARII

 1. Principiul de functionare a filtrelor de apa GAV

  Generatorul de Apa Vie e un filtru de apa ce actioneaza pe principiul revitalizarii apei. Combina in sine cunostintele vechi de mii de ani si cele mai noi tehnologii, in particular – nanotehnologia. Filtrarea apei are loc datorita plasei energetice nanotehnologice ce se formeaza prin interafctiunea celor 50 de mii de nanomegneti de grosime 100-150 nm aranjati in forma de tub hexagonal. Geometria speciala a amplasarii nanomagnetilor creaza un camp magnetic triplu hiperstructurat in spirala ceea ce asigura o imbunatatire cu eficienta maxima a calitatilor energetice si informationale ale apei.

  Apa de robinet atunci cand trece prin filtrul de apa GAV capata urmatoarele proprietati:

  *
  Apa se structureaza
  *
  Apa se energizeaza
  *
  Cristalul apei ia forma fulgului de zapada (cristal hexagonal) apa GAV capata un usor gust de gheata / zapada (in mod „normal” cristalul e deformat si distorsionat din cauza trecerii apei prin tot felul de filtre de apa, solutii chimice si din cauza tranzitarii apei prin zecile de kilometri de teava ruginita. Pentru ca organismul uman sa asimileze apa de robinet el trebuie sa cheltuie propria energie interna ceea ce-i scurteaza speranta de viata.
  *
  Apa moarta de robinet trecand prin filtre de apa GAV se transforma in apa vie si apa isi recapata proprietatea de a se autocurati (imediat dupa ce trece prin filtru apa miroase mai puternic dar in scurt timp mirosul si gustul clorului dispar).
  *
  +++ vedeti pagina „Staiti ca ?”.

  Filtrele de apa GAV ofera prioritar avantajele nanotehnologiei – in principal avantaje economice si ecologice: nu foloseste energie electrica, nu foloseste substante chimice, nu are piese mecanice ce se pot uza si deteriora in timp. Ca si consecinta costurile de intretinere pentru filtrele de apa GAV sunt excluse si sinecostul apei filtrate e foarte mic – sub 0.0001 Euro/litru.

  Productivitatea Generatorului de Apa Vie 3/4″
  3/4″ se instaleaza si la tevile de apartament cu diametru de 1/2″ oferind o rezerva de debit mai mare

  … in regim de exploatare optimal e pana la 350 – litri de apa filtrata pe ora. La sporirea presiunii apei productivitatea filtrului de apa poate fi marita. Filtrele de apa vie GAV de diametru mai mare ofera o productivitate sporita.

  Ca si constructie Generatorul de Apa Vie (filtrul de apa GAV) consta din straturi de Neodimium-Fier-Bor ce prezinta in sine niste magneti foarte puternici fiecare strat magnetic fiind turnat dupa un anumit unghi astfel incat ansmblul fortelor obinute in filtrul de apa GAV sa prelucreze fiecare cristal de apa astfel incat sa-i redeie proprietatile apei de ghetar. Apa de ghetar e apa cea mai buna. Grosimea acestor straturi de magneti hiperstructurati e de 100 – 150 nanometri si numarul lor e de 50 mii – ceea ce asigura o eficienta maxima.

  Parametrii Generatorului de Apa Vie

  * Capsula filtrului de apa: Inox Aliaj Special
  * Invelisul filtrului de apa: Crom-Vanadium
  * Placile redresoare: Neodimium, Fier, Bor / Aliaj Special
  * Numarul placilor de redresare: 5
  * Numarul straturilor de redresare: 50’000
  * Puterea magnetilor: >9’000 Gauss
  * Puterea efectiva a actiunii magnetice momentane: >60’000 Gauss
  * Presiunea maxima: 10 bar
  * Temperatura de lucru: 4 – 95 grade Celsius
  * Conectarea: 20 mm (3/4″) – vine exact la furtunul de la masina de spalat
  * Capacitatea de fractionare(rezolutia de actionare): 0,001 nm (nanometri)
  * Capacitatea filtrului de apa GAV de a pastra proprietatile initiale: 50-70 de ani
  * Raza maxima de actiune a filtrului de apa – 12 – 15 metri (lungimea tevii de la locul instalarii filtrului de apa GAV pana la cel mai indepartat robinet). Raza recomandata e 9 metri.
  * Dimensiuni:
  o Lungime = 55 mm;
  o Diametru exterior =30 mm;

 2. la noi in tara vom avea de evoluat foarte mult pana ce vom putea lua aceste masuri fara sa fim pusi in pericole mai mari decat daca o tinem asa .
  De exemplu eu locuiesc la o casa destul de indepartata de orasul aglomerat si gri , si zilnic beau apa de fantana , curata si foarte buna , iar daca beau apa de la robinet timp sa o saptamana incep sa intervina probleme nasoale la nivelul stomacului si a sanatatii mele timp de doua saptamani …

 3. Par a fi o solutie deosebit de buna aceste filtre GAV, insa tinind cont de faptul ca ar trebui sa constituie treapta finala al unui sistem de filtrare casnic, si de pret comparativ cu posibilitatile romanilor de rind, ramine pt. cei mai multi un vis frumos !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here