Noi subventii pentru culturile ecologice din Iasi

Agricultorii din Iasi, care indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru obtinerea de „plati pentru inverzire”, pot primi finantari bune prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Plata pentru inverzire se acorda fermierilor eligibili pentru plata unica pe suprafata si care, incepand cu 1 ianuarie 2015, vor fi obligati sa aplice, pe toate terenurile eligibile la plata,…

Citește mai departe

Fermierii ieseni care au culturi ecologice pot obtine noi subventii

Cei care indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru obtinerea de „plati pentru inverzire” pot primi sume frumusele prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Plata pentru inverzire se acorda fermierilor eligibili pentru plata unica pe suprafata si care, incepand cu 1 ianuarie 2015, vor fi obligati sa aplice, pe toate terenurile eligibile la plata, urmatoarele practici…

Citește mai departe
Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Un grup mixt va veni cu propuneri pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Republica Moldova

Autoritatile centrale, expertii si comunitatea de afaceri vor veni cu propuneri de modificare a cadrului legislativ pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Republica Moldova. Crearea respectivului grup mixt este o recomandare Studiului National in agricultura ecologica si inverzirea agriculturii conventionale, realizat in cadrul proiectului PNUD/Fondul Global de Mediu „Consolidarea capacitatilor pentru implementarea reformei de mediu”, transmite…

Citește mai departe
Mâine începe Pelicam – trei zile de filme, workshop-uri, expozi?ii foto ?i concerte

Maine incepe Pelicam – trei zile de filme, workshop-uri, expozitii foto si concerte

Maine, 13 iunie, incepe Pelicam, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni cu peste 30 de filme in premiera nationala aliniate la start. Incepem cu vernisajul expozitiei foto “Delta Dunarii, perspective noi”, o calatorie prin Delta Dunarii in 40 de cadre semnate de Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers si Cristian Mititelu-Raileanu, in cadrul…

Citește mai departe

Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/ha din 2014

Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/hectar, in perioada 2014-2020, de la un sprijin situat intre 160 si 250 de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. “Sint doua aspecte importante care vor veni in sprijinul fermierilor pe viitoarea Politica Agricola Comuna, care va intra in vigoare la…

Citește mai departe

Romania nu va avea probleme in aplicarea masurilor de „inverzire” propuse in noua Politica Agricola Comuna (PAC)

Romania nu va avea probleme in aplicarea masurilor de „inverzire” propuse in noua Politica Agricola Comuna (PAC) pentru ca detine deja zone de interes ecologic, care vor putea fi eligibile la plata, incepand cu 2014, a declarat, luni seara, la Bruxelles, comisarul european Dacian Ciolos. „Cred ca in Romania nu o sa fie o problema…

Citește mai departe

2.000 de localitati au nivel de poluare cu nutrienti peste limita admisa

Aproape 2.000 de localitati din Romania au un nivel de poluare cu nutrienti care depaseste limita admisa de 50 de mg/litru, fapt care necesita investitii in toate aceste localitati, a atras atentia, miercuri, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb. Potrivit normelor in vigoare, din cauza potentialului nociv pe care il reprezinta, nitratii au fost inclusi…

Citește mai departe

Cum pierde Romania miliarde de euro din cauza ca nu a reusit sa vanda surplusul de certificatele de emisii de dioxid de carbon

Romania detine un surplus de 300 de milioane de certificate de emisii de dioxid de carbon. Certificate foarte valoroase in urma cu doi-trei ani, cand, daca ar fi fost vandute, Romania ar fi putut obtine cu usurinta circa 3 miliarde de euro. Intre timp, s-au devalorizat, statul putand obtine in prezent doar maximum 1,2 miliarde…

Citește mai departe

In plina recesiune, primarii de sector investesc pentru inverzirea Capitalei

Coloane de verdeata in cartiere, bariere fonice din platani si aranjamente florale spectaculoase. Acestea sunt doar cateva din proiectele Primariei Sectorului 2, intr-un an de criza. Zeci de milioane de lei se vor cheltui si in sectorul 4 pentru amenajarea si extinderea zonelor verzi. In plina recesiune, edilii Capitalei investesc pentru inverzirea Bucurestiului. In sectorul…

Citește mai departe

Municipalitatea a demarat o actiune de curatare si inverzire a malurilor Dambovitei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, duminica, ca municipalitatea va incepe o actiune de curatare si inverzire a malurilor Dambovitei, dar si de schimbare a imaginii podurilor care traverseaza raul, pe o portiune de aproape sase kilometri. Edilul sef a precizat ca proiectul de inverzire a malurilor este necesar deoarece Dambovita „trebuie sa…

Citește mai departe

Sahara, din ce in ce mai „verde”?

Incalzirea globala transforma treptat Sahara, dar si alte regiunile desertice, din zone preponderent aride in zone verzi, cauza fiind ploile din ce in ce mai frecvente, afirma specialistii. Un studiu al cotidianului Biogeosciencies vorbeste despre efectele incalzirii globale asupra regiunilor desertice ale Terrei, in special asupra Saharei. Studiul releva cresteri substantiale in cadrul vegetatiei din…

Citește mai departe

Inverzeste desertul – Scenariu potrivit caruia apa si viata acapareaza incet locurile aride

Un articol publicat recent de BBC atrage atentia asupra unui fapt cel putin ciudat. Desi mai toti specialistii se asteaptau ca incalzirea globala sa duca la marirea ariilor desertelor din intreaga lume, acum oamenii de stiinta merg pe un scenariu contradictoriu potrivit caruia apa si viata acapareaza incet locurile, pana nu demult aride. Se crede…

Citește mai departe