Stop sticlelor de plastic, beti apa de la robinet!

Dupa ce a anuntat ca metropola pe care o pastoreste se va “inverzi” prin plantarea unui milion de copaci, Michael Bloomberg are un nou imbold ecologic si isi indeamna concetatenii sa bea numai apa de la robinet. Campania impotriva sticlelor de plastic se extinde si in Italia.

Pornind de la ideea ca sticlele de plastic constituie un puternic factor poluator, locuitorii din Big Apple (cum este supranumit orasul New York) recurg, din ce in ce mai mult, la banala apa de robinet, urmand “directiva” data de primul edil al orasului, Michael Bloomberg: “Uitati de apa minerala si beti apa care izvoraste direct din casa voastra!”.

El a demarat o adevarata campanie publicitara pentru apa de la robinet, despre care spune ca este sigura, curata si costa mai putin decat cea imbuteliata. Iar avantajul cel mai important este ca permite reducerea productiei unor “munti de plastic si sticla”.

Pentru sustinerea luptei impotriva sticlelor de plastic a fost lansat si un slogan: “Incearca apa de la robinet!”, iar numarul newyorkezilor care il urmeaza si beau apa “in mod responsabil”, conform indemnului dat de primar, pare sa creasca, dupa cum o arata statisticile si sondajele.

Campania din New York a avut ca sursa de inspiratie restaurantele din orasele californiene, unde sticlelor de apa minerala le-au luat locul, inca de la inceputul anului, carafele cu cea mai simpla apa de la robinetele locale. Desigur, reactia producatorilor de apa minerala nu a intarziat sa apara. Acestia sunt de parere ca nu este corect sa se arate cu degetul spre o industrie care s-a implicat deja in folosirea materialelor biodegradabile.

Carafe cu apa si pe mesele din Italia

Mai multe orase din penin-sula au declansat, la randul lor, o campanie impotriva sticlelor de plastic folosite la imbutelierea apei. Spre exemplu, in provincia Milano au fost infiintate puncte de distributie a apei de robinet, in recipiente mari de sticla.

La fel, unii distribuitori de apa minerala au renuntat la incriminatele sticle de plastic si furnizeaza doar bidoane de sticla “cu apa din apeduct”. La Roma, apa de robinet este promovata intens de primarul Walter Veltroni, care sustine ca aceasta este cea mai curata din toata Italia, dat fiind ca “soseste din Muntii Apenini”. Iar la Florenta, directorii unor licee-internat au pus pe mesele elevilor aceeasi carafa cu apa de la robinet.

Sursa: Adevarul

Articole similare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente