Studiu: Cu totii suntem defecti genetic

Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?
Studiu: Cu totii suntem defecti genetic

Potrivit unui studiu britanic, fiecare om are cel putin 400 de defecte genetice in ADN. Majoritatea suntmutatii care nu afecteaza, cu toate ca pot crea probleme generatiilor viitoare sau pot cauza anumiteboli pe parcursul vietii, printre care si cancer, scrie rtv.net.

Oamenii de stiinta au reusit sa ajunga la acest rezultat in urma unei cercetari efectuate pe 1000 de persoane, potrivit BBC. Ei au cercetat ADN-ul fiecarui om, pentru a vedea ce face o persoana diferita de alta. Pentru o mai mare acuratete, participantii de pe toate continentele au fost selectati. Oameni sanatosi din Europa, America si Asia au participat cu mostre de material genetic.

Doctorul Chris Tyler-Smith, unul dintre cercetatori a declarat: „Toate genele noastre contin anumite greseli. Unii din noi vom trai o viata intreaga fara sa avem probleme, pe cand altii au sanse sa se imbolnaveasca, aproape fara motiv.”

Studiul a comparat genomii a 179 de participanti la cercetare cu o baza de date a mutatiilor ADN pastrata la Universitatea din Cardiff. Astfel s-a ajuns la concluzia ca un om normal are in medie 400 de erori in ADN, dintre care doua sunt recunoscute a fi asociate cu boli grave, printre care cancer si boli de inima. Aceleasi informatii genetice care ne fac diferiti fizic, modifica si modul in care suntem predispusi la imbolnavire.

Studiu a aratat ca doar una din cele zece persoane studiate era afectata de aceste mutatii. Chiar mai mult, defectele apareau sa fie inactive si exista doar posibilitatea ca o imbolnavire sa se manifeste mai tarziu in viata.

Potrivit cercetatorilor aceste studii vor fi folositoare pentru crearea tratamentelor pe baza informatiilor genetice ale fiecarui individ. Din ce in ce mai multe persoane au in prezent acces la informatii cu privire la ADN-ul lor, pe masura ce pretul acestor teste scade. In cazul celor 1000 de persoane participante la studiu, mostrele au fost anonime, astfel ca participantii nu vor sti care sunt defectele lor si la ce fel de boli sunt predispusi.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *