Romania va transmite Comisiei Europene (CE), in aceasta saptamana, o noua scrisoare de raspuns privind taxa auto, care va include si doua studii realizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Reprezentantii Directiei Taxe a CE au solicitat la jumatatea lunii iulie noi date privind piata auto autohtona, necesare pentru evaluarea modificarii legislatiei printr-un proiect prezentat de Romania, si in special a grilei de depreciere a vehiculelor asupra carora cele doua parti nu reusesc sa se puna de acord. In scrisoarea de raspuns ce va fi transmisa la Bruxelles, oficialii romani vor solicita expertilor CE sa formuleze ultimele observatii, avand in vedere ca din cele doua studii nu rezulta diferente semnificative fata de ultima varianta a grilei de depreciere prezentata de Bucuresti.

Dupa introducerea taxei de prima inmatriculare la inceputul anului, CE a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei, apreciind ca aceasta este discriminatorie.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here