A fost aprobata schema de ajutor de stat pentru energia „verde”

0
359

Consiliul Concurentei a anuntat ieri ca a avizat schema de ajutor de stat regional pentru investitii privind promovarea tehnologiilor curate si a producerii energiei din surse regenerabile (asa-numita energie "verde"). Schema este exceptata de la obligatia notificarii la Comisia Europeana si va fi implementata de Administratia Fondului pentru Mediu.

In cadrul schemei, vor beneficia de sprijin financiar agentii economici care realizeaza investitii in instalatii pentru producerea energiei din surse regenerabile, precum si instalatii care utilizeaza "tehnologii curate". Acestea permit reducerea consumurilor de materii prime si energie, reducerea cantitatilor de deseuri si emisii poluante si recuperarea si reciclarea acestora.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, acordarea ajutoarelor de stat in cadrul schemei se va face numai cu respectarea criteriilor de eligibilitate privind ajutorul de stat regional exceptat de la obligatia notificarii la Comisia Europeana. Consiliul Concurentei a informat Comisia Europeana cu privire la intrarea in vigoare a acestei scheme de ajutor de stat, prin intermediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana

Sursa: Bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.