Agentia pentru Protectia Mediului Timis a inregistrat, in perioada 1 iulie – 17 august, peste 220 de dosare pentru subventie in cadrul programului „Casa Verde”.
casa verde
Timisenii au apelat la acest program din doua motive: in primul rand pentru faptul ca autoritatile nu vor mai subventiona pretul gigacaloriei si, in al doilea rand, de teama ca valoarea facturilor la intretinere s-ar putea dubla in iarna care urmeaza.

Dar si pentru faptul, sunt de parere ei, ca, in conditiile in care costul achizitionarii si al instalarii panourilor soalare este subventionat, energia solara a devenit una dintre cele mai bune alternative pentru sistemul de incalzire oferit de stat si chiar pentru centralele termice pe gaz sau lemne.

Fondurile alocate judetului Timis se ridica la 3.439.507 lei, iar suma disponibila in prezent este de 2.076.733 lei. Preluarea dosarelor se face pana la epuizarea acestor fonduri.

Din totalul cererilor depuse pana acum au fost aprobate un numar de 70 de dosare, restul urmand a fi onorate pe masura validarii de catre Administratia Fondului pentru Mediu Bucuresti.

Sursa: Ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here