Trofeul ”Someşul” - concurs cu tematică eco-turistică montană, pe Valea Arieşului
Trofeul ”Somesul” - concurs cu tematica eco-turistica montana, pe Valea Ariesului
Trofeul ”Somesul” – concurs cu tematica eco-turistica montana, pe Valea Ariesului

Clubul de Turism Montan “Somesul” Somes Odorhei Salaj, in colaborare cu Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, vor organiza, pe Valea Ariesului, cea de treia editie a concursului cu tematica eco-turistica montana – Trofeul ”Somesul”.

Evenimentul are ca scop promovarea turistica a vaii Ariesului la nivel national, prin intermediul cluburilor de turism montan si se va desfasura sub forma unui concurs care va cuprinde mai multe probe specifice (traseu regularitate cu probe teoretice, orientare turistica, alpinism, proba culturala, slideshow).

Activitatile se vor desfasura in perioada 26 – 28 iulie 2013, in masivul Bedeleu, pe teritoriul comunei Vidolm, in vecinatatea rezervatiei naturale Laricetul de la Vidolm.
La eveniment sunt invitati sa participe membrii din peste 30 de cluburi de turism montan din intreaga tara, fiind estimata o participare de minim 100 persoane.
Probe concurs: Teorie (echipa); Alpinism (mansa, dificultate 5); Orientare turistica – individual; Proba culturala – animatie cu tematica montana; Proba slide-show (Maxim 10 minute).

Programul concursului:

Vineri
15:00-22:00 – primirea participantilor si inscrierea echipelor in concurs
22:00 – Foc de tabara

Sambata
8:45 – Sedinta tehnica
9:00 – START concurs cu proba drumetie montana (include si proba de alpinism + proba teoretica + proba de orientare )
18:30 – Revenire in tabara de baza
18:30-19:30 – Servirea mesei asigurata de organizatori
20:00 – Proba de culturala
22:00 – Proba de slideshow
Dupa incheierea probelor, program liber la foc de tabara in acordurile chitarelor.

Duminica
10:30 – Festivitate de premiere.

Tabara de corturi va fi amplasata in localitatea Vidolm din judetul Alba, un sat de pe Valea Ariesului ce apartine de comuna Ocolis. Este situat la 30 de km de Turda si 3 km de Ocolis.
La iesirea din Turda spre Alba, se face dreapta pe DN 75 spre Campeni si dupa 30 km ajungem in localitatea Vidolm, de aici se trece podul peste raul Aries, se face stanga si dupa circa 2 km la iesire din sat gasim tabara amplasata pe partea dreapta.
Se va organiza tabara de corturi!
Echipamentul individual (obligatoriu): bocanci, pelerina, frontala sau lanterna, sac de dormit, izolir, fluier, pix.
Echipament de echipa (obligatoriu): cort, bidon de apa, busola, trusa medicala, aparat foto. Pentru proba de slide-show, participantii sunt rugati sa pregateasca prezentarile pe CD/DVD/stick.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here