Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult.trucuri alimentare

Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info.

Potrivit dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist, exista anumite alimente care ne ajuta sa slabim, oferind organismului nutrientii necesari pentru buna functionare.

Bauturile calde creeaza senzatia de satietate rapida, fara a aduce un aport mare de calorii organismului.

Proteinele au avantajul de a crea o stare de satietate de durata, deoarece organismul are nevoie de mai mult timp pentru a digera si absoarbe aceasta categorie de alimente. Proteinele provenite din sunca, albus de ou sau iaurt sunt indicate la masa de dimineata.

Cartofii, desi contin carbohidrati, au proprietatea de a tine apetitul si poftele sub control. Ei contin un anumit tip de amidon care rezista enzimelor digestive. Pentru ca metabolizarea lor este de durata, ei intarzie senzatia de foame.

Acidul oleic, un tip de grasime nesaturata care se gaseste in uleiul de masline, nuci si avocado, taie senzatia de foame. Doua linguri de unt de arahide, o mana de nuci sau un sfert de avocado sunt suficiente pentru a pacali poftele ce pot aparea pe parcursul zilei.

Supa, al carei secret sta in concentratia mare de apa si putine calorii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here