Turistii nu mai aleg Delta Dunarii

  0
  85
  Turistii nu mai aleg Delta Dunarii

  Gradul de ocupare a pensiunilor din Delta Dunarii este in aceasta luna de circa 50%, cu mult sub asteptarile operatorilor de turism. Acestia spun ca, desi au redus preturile destul de mult, turistii nu mai aleg delta ca destinatie de vacanta pentru ca sunt prea saraci.

  „Numarul turistilor este mult mai mic acum fata de anii anteriori, iar acest lucru este vizibil. Motivatiile sunt urmatoarele: oamenii cu bani sunt implicati in campaniile electorale, iar altii pleaca in strainatate unde este mai ieftin si mai bine fata de Romania. Ceilalti pur si simplu nu isi permit o vacanta”, a spus Silviu Gheorghe, presedintele Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural, filiala Tulcea.

  Acesta a spus ca gradul de ocupare a unitatilor de cazare din delta era anul trecut, in aceeasi perioada, de 70-80%, iar in luna august, in unele locatii, chiar de 100%.

  „Scaderea numarului de turisti se intampla in toate localitatile din delta si nu intr-o anumita locatie, poate la Sfantu Gheorghe sunt ceva un pic mai multi turisti, avand in vedere ca acolo se desfasoara o serie de activitati. Ne asteptam ca in luna august sa vina mai multa lume, dar nu se stie sigur”.

  Preturi din ce in ce mai mici, dar neconvingatoare

  In ceea ce priveste preturile, proprietarii pensiunilor le-au redus foarte mult, acum o camera intr-o pensiune de trei margarete fiind inchiriata cu 70 de lei pe noapte.

  „Preturile sunt foarte mici, s-a ajuns ca la o pensiune de trei margarete sa se inchirieze o camera pentru 70 de lei, fata de 120 de lei, cat era in sezoanele trecute. La excursii nu putem reduce preturile pentru ca suntem conditionati de pretul benzinei. La mancare, micul dejun este 15 lei, 20 de lei pranzul si 15 lei cina, iar mai mult de atat nu putem sa reducem. La cele de doua margarete preturile sunt de 50-60 de lei pe camera dar nu pot cobori prea mult pretul pentru ca nu mai pot plati nici curentul electric”, a mai precizat Silviu Gheorghe.

  In ceea ce priveste pensiunile de patru sau cinci margarete, acestea sunt ocupate intr-o mare proportie, iar preturile au ramas aproape neschimbate fata de anul trecut. Explicatia este ca aici vin de obicei persoane care iubesc delta dar care au venituri peste medie si de aceea costurile sunt mai putin importante.

  In reteaua ANTREC, in momentul de fata sunt inscrise 80 de pensiuni din Delta Dunarii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here