Circulatia autoturismelor va fi intrerupta sambata, 22 septembrie, intre orele 13,00 si 19,00, in municipiul Resita, deoarece in zona Victoria din cartierul Lunca Barzavei se vor organiza manifestari dedicate Zilei Europene fara Masini, transmite corespondentul ROMPRES. Resita participa, anul acesta, pentru a cincea oara la aceasta manifestare internationala.

Prin Ziua Europeana fara Masini se doreste promovarea utilizarii mijloacelor de transport in comun care nu sunt poluante si respecta principii de protectie a mediului, cum ar fi mobilitatea durabila, calitatea mediului, orase curate, conservarea resurselor naturale. In acelasi timp, rolul manifestarii este si de a constientiza membrii comunitatii cu privire la imbunatatirea calitatii vietii urbane. Astfel, vor fi organizate concursuri de biciclete, role, skate-board, desene pe asfalt si pe tomberoane, sah, twister, face-painting.

Tinerii care vor sa participe la competitii se pot inscrie sambata pe listele de concurs, pana la ora 13,00. Organizatorii considera ca atat in Resita, cat si alte orase din tara sunt prea putine evenimente cetatenilor, prin care acestia sa-si poata pune in valoare spiritul civic, deschis si activ, indiferent de mediul din care provin.

Manifestarile sunt organizate de Asociatia Bike Attack Resita, in parteneriat cu Primaria municipiului, Directia pentru Tineret Caras-Severin, Prefectura Caras-Severin, Centrul de Voluntariat Resita si Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin. In fiecare an, in perioada 16-22 septembrie, in intreaga Europa se sarbatoreste Saptamana Mobilitatii, care culmineaza, pe 22 septembrie, cu Ziua Europeana fara Masini.

Daca in 1998, initiativa s-a bucurat de succes doar in Franta, doi ani mai tarziu peste 1.000 de orase au aderat la eveniment, pentru ca in 2006 succesul pe plan european sa fie atestat de participarea a peste 1.900 de orase, din tarile membre sau candidate la UE, printre care si Resita.

Sursa: Presaonline

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here